Witam. tydzien temu nabylem rover 214 1.4 16v i martwi mnie kilka rzeczy. samochod nie ma takiego przespieszenia jak powinnien miec na 103konie, wydaje mi sie ze za duzo pali i czasami po dodaniu gazu czuc zapach benzyny w srodku, co moze byc przyczyna tego wszystkiego? prosze o jakas porade.
Ostatnio zmieniony przez perki_84 Nie Wrz 06, 2009 14:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 13:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam. tydzien temu nabylem rover 214 1.4 16v i martwi mnie kilka rzeczy. samochod nie ma takiego przespieszenia jak powinnien miec na 103konie, wydaje mi sie ze za duzo pali i czasami po dodaniu gazu czuc zapach benzyny w srodku, co moze byc przyczyna tego wszystkiego? prosze o jakas porade.
Pamietaj, że auto ma te ponad 100 koni, ale dopiero przy ponad 4000 obr/min
Czyli czujniki są raczej ok.
Po kupnie po wymieniałeś wszystkie płyny i filtry oraz rozrząd???????????
w tym tygodniu zamierzam wymienic rozrzad, tylko obilo mi sie o uszy ze do tych silnikow sa dwa rodzaje, to prawd?
jesli ktos moze pokazac jaki to jest to bardzo prosze o link bede wdzieczny:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum