Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 17:04 [Rover 214 1.4 1996r] problem ze stacyjka
Witam
mam taki problem iz podczas włączenia stacyjki, słychać wkurzający sygnał przyspieszonego włącznika kierunkowskazow (nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem, ale chodzi o to ze gdy jest włączony kierunkowskaz to słychać takie powolne pikanie, natomiast u mnie jest to pikanie znacznie przyspieszone bez włączenia kierunkowskazu lecz gdy włączę kierunek to pikanie jest normalne) możne ktoś miał podobny problem i wie jak sobie z tym poradzić.
z góry dzięki za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 17:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A rozrusznik się odzywa? Działa? Odpala?
Jeżeli nie, a wszystko co osiągasz przekręcając kluczyk, to jest to terkotanie, to zacznij od ładowania akumulatora
on noormalnie pali i nim jezdze tylko to pikanie podczas jazdy
[ Dodano: Pon Wrz 07, 2009 19:25 ]
z tego co mi sie wydaje to moze byc przerywnik do kierunkowskazow tylko nie wiem czy cos takiego jest, jesli tak to ile cos takiego moze kosztowac
Jeżeli przerywacz tak się zachowuje BEZ włączenia kierunkowskazu, to dziwny objaw. Możliwe, że masz gdzieś jakieś przebicie/zwarcie/dłubane w instalacji (niepotrzebne skreślić). Na wsiaki słuczaj zajrzyj do jakiego kumatego elektryka, niech posprawdza, żeby jakim pożarem się nie skończyło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum