najlepsza recepta to położyć się i zobaczyć co jest najniżej czy coś odstaje...
ale obstawiam blendę - dolną plastikową pokrywę osłaniająca silnik, może któryś wkręt odpadł i wisi z którejś strony i jak podskakujesz odgina się i trze, sprawdz po obwodzie czy gdzieś nie ma luzu
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 18:40
Wkręty systemowe wypadną wcześniej czy później, albo z blaszek albo rozerwą osłonę. Polecam samowkręcające wkręty i przykręcić do podłużnicy, po dwa z każdej strony - sprawdzone działa, zresztą awaryjnie zrobione w Norauto Warszawa. Osłona przyciśnięta w środku do podłużnicy ani drgnie i jest maksymalnie wysoko ułożona na ile to możliwe.
henryk, Zrobili ci to na poczekaniu? Muszę miec te wkręty ze sobą czy oni takie mają?
zanim będziesz kręcił w podłużnicy, zobacz czy masz coś urwane czy poprostu wyleciał, zanim się coś powkręca, polecam jeżeli oczka sa całe wymienić blaszkę i wkręt z mniejsza główką - płaską bo te orginalne troche odstają, ja wale po śląsku i wybojach non stop i wypadły mi przez 2 lata 2 wkręty...
henryk, Zrobili ci to na poczekaniu? Muszę miec te wkręty ze sobą czy oni takie mają?
zanim będziesz kręcił w podłużnicy, zobacz czy masz coś urwane czy poprostu wyleciał, zanim się coś powkręca, polecam jeżeli oczka sa całe wymienić blaszkę i wkręt z mniejsza główką - płaską bo te orginalne troche odstają, ja wale po śląsku i wybojach non stop i wypadły mi przez 2 lata 2 wkręty...
Myslę że z decyzją poczekam do wizyta na kanale. Najważniejsze że to tylko to Muszę przyjżeć się temu z bliska. Jeszcze raz dzięki.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 19:11
staf Tak, podczas Zlotu zresztą. Mają wkręty, wkrętarkę i pozwalają wejść na halę i pokazać palcem na podnośniku. Miesiąc przed wizytą w Norauto pouzupełniałem sobie wkręty i blaszki przy okazji serwisu klimy. Dobrze i dokładnie to zrobili - pomimo to pogubiłem. Rzeczywiście są zamienniki, prawdopodobnie pasują ale to mocowanie do wsuwanych blaszek badziewne jest - osłona się telepie. Dzisiaj wymieniałem olej to sprawdziłem osłonę dokładnie na podnośniku - tym razem naprawdę nieźle się trzyma. Dziury fi6 w podłużnicy to detal, a jest do czego osłonę przycisnąć. Nie namawiam, mi się sprawdziło.
a jaki problem podjechac do sklepu metalugicznego i wziac garsc wkretow? na wage moze z 1,50 w koszta wyjdzie:) do tego nie trzeba kanalu tylko podnosnik i heja...
Ja u siebie plastiki pospinalem na paski zaciskowe takie maluchy 8 cm przedluzane i jest pieknie cudnie:)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum