Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 21:43 [R825] Jak ustawić rozrząd
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1993
Witam . Mam pewien problem a mianowicie nabyłem niedawno samochód roverka 825 sd. Podobno silnik był po remoncie glowicy . Wracałem nim 200 km wszystko było elegancko silniczek był elastyczny ładnie przyśpieszał i nie kopcił. Następnego dnia wyjechałem nim troszke mu przycisnąłem i zaczął chodzić jakby na 3 cylindrach trzęsie nim i tak dziwnie cyka do tego zaczął kopcić. Sprawdzałem juz pompe i wtryski. Wszystko jest ok. Wydaje mi sie że jakis pierścień albo coś w tym stylu nie wytrzymało. Chciałem z tego powodu zrzucić głowice ale nigdy w dieslu głowicy nie zrzucałem. Prosze o rady od was co tam mogło sie popsuć. I o rozrząd jak go ustawić po zdjęciu głowicy.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 04, 2011 22:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 21:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 22:25
Ten silnik (VM 2.5TD) ma cztery oddzielne głowice , ciekawe która była 'zdejmowana' i dlaczego? może uszczelka. Sprawdzałeś jaki olej? czy nie zabarwia się na jasny beż?
odnośnie rozrządu to jest na kołach zębatych , więc pewnie są jakieś znaki które muszą się pokrywać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum