Mam zepsutą regulację manualną lusterek wewnątrz auta i zamierzam wymienić na komplet elektrycznych podgrzewane z kierunkowskazami. W jednym ze sklepów tuningowych powiedziano mi, że mają 3 lub 4 przewody. Czy montował ktoś z was te lusterka u siebie? Podobno adaptery trzeba przerabiać, bo są, ale do R25. Czy macie może jakieś schematy jak to podłączyć i tym regulować w R220SD. Do tej pory używałem manualnych.
Za porady serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam klubowiczów za zaangażowanie i wsparcie techniczne.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 23:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 21:05
najprościej kupić lusterka w komplecie z przełacznikiem do ich sterowania - odpadają problemy z ich podłaczeniem
inaczej trzeba kombinować - lusterka steruje się zmieniając biegunowość zasilania 2 silników, które odpowiednio pochylają lustro
przy 4 przewodach silniki można sterować niezależnie, przy 3 kabelkach 1 jest wspólny i trzeba innego przełacznika do sterowania
oprócz tego mogą wychodzić jeszcze 2 lub 3 przewody (ogrzewanie i/lub kierunkowskaz)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 07:37
orientacyjny koszt oryginalnych lusterek ze sterownikiem (przełącznikiem) to 130 - 200 PLN (wg cen z allegro ) trzeba szukać
a co do podłączenia przy oryginałach wystarczy schemat z Rave a przy uniwersalnych można coś myśleć dopiero jak będą i będzie wiadomo jakie są
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum