Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam ! Problem jest taki ze ostatnio auto pojechało do mechanika "magika" ktory wymieniał świece.. tą czwartą swiece trudno wykrecic wiec trzeba wyciagnac/rozberac pompe paliwa aby dostac sie do świec !
Problem jest taki -> wg.mnie to jest przestawiony kąt wtrysku,spadek mocy (czyt.muł)
widac było że koleś odkrecał pokrywe od paska (niewiem dlaczego i w jakim celu )
Pytanie jest następujące -> co mu dolega?? gdzie szukac winowajcy czyzby przestawiony kąt wtrysku ? czytałem na forum co nieco na ten temat,ale nic niewywnioskowałem
pozdrawiam.Tomasz
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 06, 2011 21:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 00:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
widac było że koleś odkrecał pokrywe od paska (niewiem dlaczego i w jakim celu )
a jak sobie wyobrażasz wyjęcie pompy bez zdjęcia paska pompy wtryskowej który jest właśnie pod tą osłoną no pomyśl trochę
jak nie zablokował koła od pompy to na bank przestawił kąt wtrysku
Na bank zdejmował pompę i pewnie przestawił kąt wtrysku .... przynajmniej od tego trzeba zacząć szukanie przyczyny ... i musiał też ruuszyć wiazkę do pomy co również moze być przyczyną mułowatości (jeśli coś nei styka) ... a pozatym tej świecy za pompą sie nie rusza jak jest spalona, tylko odpina kabelek do niej
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 163 Skąd: Z KOBRY
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 22:59
Brt napisał/a:
a pozatym tej świecy za pompą sie nie rusza jak jest spalona, tylko odpina kabelek do niej
Brt mówisz serio ?
lol.. jak było kupowane auto to własnie ostatnia swieca była odpieta.. tzn ułamana jakas.. bo wyszła palcem.. ktoś nad tym medytował..wcześniej..
a w Lublinie moge gdzieś to auto sprawdzic na komputerze ?
w moim miescie jest stacja Boscha nawet są 2 takie stacje ale w żadnej niemają wejscia jak idzie do RoWera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum