Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 09:49 [R75] Wybijanie wody ze zbiorniczka wyrównawczego
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
[75 1.8 16v 00r] Witam wszystkich mam taki problem wybija mi wode zbiorniczkiem i sie i sie gotuje jak naciskam dolny warz to tak jak by niebyło w nim wogule wody i jest chłodny a gurny aż parzy jak chciałem odpowietrzyc to dałem na maksa ciepłe ogrzewanie a i tak cały czas wiało zimne . :evil:
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 20, 2010 23:01, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 09:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
lukat, jezeli masz walniety termostat to bedzie kiepskie ogrzewanie, wtedy nie rownomierny beze obieg i tak jak piszesz jedenwaz goracy drugi chlodny...
Wymienic termostat, nastepnie zalac plyn i sprawdzic korek zbiorniczka wyrownawczego czy jest sprawny, nastepnie na klucz 8 jest srubka na rurze, tam gdzie idzie dolny waz chlodniczy do kolanka aluminiowego dalej jest metalowa rura na ktorej jest owy odpowietrznik, odpowietrzyc i pilnowac temperatury oraz sprawdzic czy wentylatory dzialaja...
Jezeli plynu bedzie ubywalo, sprawdzic stan oleju czy nie jest majonez na bagnecie i nie wzrosl stan. Jezeli bedzie sie gotowal sprawdzic temperauture glowicy i spojrzec na szczelne pomiedzy blok a glowice przy alenatorze... Byc moze uszczelka pod glowica...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum