Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 19:07 [R75] Szarpanie podczas przyśpieszania
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Zawsze, gdy mocniej depnę pedał gazu mój roverek lekko podszarpuje, tzn przy przyśpieszaniu lekki ubytek mocy na pół sekundy i dalej przyśpiesza. Szarpnie tak kilka razy zanim zdążę zmienić bieg na wyższy. Nie występuje to cały czas ale od pewnego czasu się powtarza.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 01:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 19:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Filtr paliwa wymieniany był już dwa razy od listopada, ale szarpania nie ustępowały. Gdzie dokładnie jest ten czujnik wysokiego ciśnienia? na pompie? i jak go sprawdzić?
Dam-Kam, czujnik czyli zawór wysokiego ciśnienia? - fakt tego nie czyściłem A powiedz mi czy wilekim problemem jest odkręcić całą pompę wysokiego ciśnienia? (mam pod nią coś ważnego do wyciągnięcia, a mianowicie wpadł mi pod pompę klucz i dwu dniowe wysiłki i dłubania nie przyniosły skutku )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum