Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: wszystkie
Witam.
mam R75 od 6mcy i jeszcze go poznaję , stąd pytanie moje:
Grzeje mi lewe lusterko cały czas.. po prostu ciągle jest ciepłe.. czy powinno tak też być z prawym lusterkiem? Na razie jest zimne.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 08:56
Na Forum już o tym było-poszukaj,bo warto(był dokładny opis).Często to wina wtyczki w osłonie gumowej(nie trzeba sciągać boczków).Jeżeli siadła Ci sama mata,to roboty na godzinę,a koszt ok.10 zeta-ja kupiłem w Krakowie.
Potrzebna cierpliwość i suszarka do włosów.
_________________ Sprawdzajka pisowni nie boli.
Ostatnio zmieniony przez Dziadek Czw Wrz 24, 2009 08:59, w całości zmieniany 1 raz
Na 99% problem jest w przewodach połączeniowych (za głośniczkiem wysokotonowym), a nie w samym lusterku. Uszczelka mocowania lusterka jest na tyle słaba, że woda przedostaje się do wnętrza, tam jest gąbka, a w niej ukryta złączka... Z powodu przecieku cała ta gąbka gnije i złącze elektryczne trafia.... Najlepiej całą tą złaczkę wyciąć, przedłużyć kabelki, alby nowe połączenie nie leżało w płaszczyźnie drzwi - w tej nieszczęsnej gąbce - a lusterko przed dokręceniem pociągnąć leciutko silikonem... potem spokój na wiek.
Pozdrawiam!
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
W tym temacie też miałem problem, z tym, że z lewym lusterkiem ale to nie ma znaczenia.
1. należy zdjąć boczek z drzwi (opis jest na forum jak to robić)
2. delikatnie wyjąć plastik narożny biegnący po górnej ramce drzwi/okna (w tym plastiku siedzi zamocowany głośnik wysoko tonowy który należy odpiąć, a także w niektórych roverkach listwa która przeciwdziała przyciśnięciu szybą)
3. po zdjęciu tego plastiku widać kostkę owiniętą gąbką biegnącą do lusterka.
4. u mnie problem polega na przepalonym najgrubszym kabelkiem w kostce odpowiadającym za podgrzewanie lusterka.
5. odkręciłem lusterko, wycisnąłem gąbki, a przepalony kabel obszedłem innym kablem łącząc go na stałe (nie chciało mi się szukać nowej kostki i łączyć wszystkich kabli)
6. przykręcając lusterko obleciałem trójkątną ramkę lusterka silikonem aby gąbka w środku już nie zamakała.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum