Witam. Mam taki problem, miałem zamały akumulator i slaby w moim roverku kupiłem Bannera 75. Wszystko wporządku kręci jak szalony
Ale ostatnio pojawiła mi się usterka. Czasem jak przekręcam kluczyk robi takie CYK i nie kręci rozrusznikiem następnym razem jak przekręcam normalnie pali, chodzi bez problemu itp. Tylko czasem jest taki CYK, Piknięcie..
2.
Spaliła mi się żarówka i myślę założyć coś ala Xenony. Wiem, że np. Laguna II bo miałem ma Xenony na żarówkach nie na soczewkach. Chciałbym sobie takie coś w roverku zafundować tylko nie jakieś gówno z Biedronki za 7zł tylko coś konkretnego. Pomożecie mi ? Jaki typ żarówek może jakieś aukcje znajdziecie?
Ostatnio zmieniony przez Kasa313 Wto Wrz 29, 2009 10:59, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 16:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ale ostatnio pojawiła mi się usterka. Czasem jak przekręcam kluczyk robi takie CYK i nie kręci rozrusznikiem następnym razem jak przekręcam normalnie pali, chodzi bez problemu itp. Tylko czasem jest taki CYK, Piknięcie..
To cykanie to jest oznak kończenia sie cewki zapłonowej. Mialem to u sibie tez. Na początku cykoalo czasem az w koncu za kazdym razem i potem sie tak pogorszyło ze musiałem parę razy krecic kluczyk a przestało cykać i sie auto zapaliło.
Cytat:
2.
Spaliła mi się żarówka i myślę założyć coś ala Xenony. Wiem, że np. Laguna II bo miałem ma Xenony na żarówkach nie na soczewkach. Chciałbym sobie takie coś w roverku zafundować tylko nie jakieś gówno z Biedronki za 7zł tylko coś konkretnego. Pomożecie mi ? Jaki typ żarówek może jakieś aukcje znajdziecie?
Nie ma żadnych Xenonow ktore by byly legalne dla R45 i jak mam byc szczery kup sobie lepiej zarowki nowe np Philipsa Blue vision lub cos takie markowego i bedzie dobrze.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Kasa313 po pierwsze popraw temat zgodnie z zasadami kącika bo nie może być tylko "pomoc" http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15017
a po drugie jestem byłym Xenonowcem Hidowcem(poprzedni właściciel mi to zafundował) i powiem tylko tyle że nie warto a dlaczego? odpowiedzi szukaj na forum bo o tym już było pisane nie raz
Ja polece to samo, tyle ze od Osrama.
Nazywa sie to Cool Blue. Wychodzi 20-30zl taniej niz Philips
Efekt bardzo pozytywny, bialutkie swiatlo i bdb widocznosc.
sprzedawałem Osrama i klienci się skarżyli że się szybko palą
zamiast HID-ów mam teraz Nightbreaker ale widzę że to żadna rewelacja,fakt że jest więcej światła ale barwa taka żółtawa
te chinole dają bialutko niebieskawe światło ale też się szybko palą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum