Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 11:49 Roewe 550 na Agro Show Bednary 2009
Opinie i szczegóły jak poprzednio Zukowaty, Tomas220 (on szcególnie bo prawie kupił na miejscu ) i wild_weasel.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 11:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Samochodzik wizualnie mi sie bardzo podobał, ale to kwestia gustu. Wnętrze moim zdaniem bardzo fajne rozwiązne, ładny panel radia i rozmieszczenie zegarów oraz komputera. Niestety plastiki bardzo niskije jakości, sczególnie te srebrne na kierownicy i desce. Nie ma kluczyka tylko odpala sie wciskając pilot w deske rozdzielczą (fajny bajer). Silnik 1,8 troszke malo, ale są też wersje 1,8T i to cieszy. No i cena jest bardzo rozsądna 62 tys.
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 12:41
Czekałem na te zdjęcia, ale jednak troszkę się zawiodłem Przód auta ładny, tył to sedan więc już mnie raczej nie interesuje Kokpit bardzo ubogi, niepasujący zupełnie do stylu zewnętrznego. Jedyna ładna rzecz to kierownica. Czemu nie zrobiliście zdjęć foteli? Ogólnie troszkę jestem rozczarowany Ale to kwestia gustu
bo jak Tomas220 usiadł to całe zasłonił i nie dało sie go wygonić z auta
[ Dodano: Pon Wrz 28, 2009 14:00 ]
serwisy będą dostępne bo ma to serwisować sieć polmotu czyli serwisy fiata, alfy i jeszcze tam czegoś
[ Dodano: Pon Wrz 28, 2009 14:09 ]
Markzo napisał/a:
a jak jest wykonany? da się przeżyć??
przeżyć się da ale chiński plastik czuć nawet z zewnątrz
PopaY napisał/a:
Kokpit bardzo ubogi, niepasujący zupełnie do stylu zewnętrznego.
dlaczego ubogi? przecież jest od dołu licząc klimatronik, radio CD (zresztą moim zdaniem całkiem przyzwoicie grające) i nawigację, zegary są pierwsza klasa.
siedząc w środku nie czuje się natłoku przycisków jak w oplu insignia a wszystko jest raczej pod ręką i wygodne, jedynie ręczny to porażka hebel taki że strach.
Uchwyty na kubki ładnie i oryginalnie rozwiązane żeby nie te plastiki to byłby super.
Aha siedzenia bardzo wygodne chociaż welur taki sobie ale jak siadasz to masz wrażenie że otulają cie ze wszystkich stron
MG TF 160 srebrny pocisk
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 15:53
sknerko napisał/a:
PopaY napisał/a:
Kokpit bardzo ubogi, niepasujący zupełnie do stylu zewnętrznego.
dlaczego ubogi? przecież jest od dołu licząc klimatronik, radio CD (zresztą moim zdaniem całkiem przyzwoicie grające) i nawigację, zegary są pierwsza klasa.
siedząc w środku nie czuje się natłoku przycisków jak w oplu insignia a wszystko jest raczej pod ręką i wygodne, jedynie ręczny to porażka hebel taki że strach.
Uchwyty na kubki ładnie i oryginalnie rozwiązane żeby nie te plastiki to byłby super.
Aha siedzenia bardzo wygodne chociaż welur taki sobie ale jak siadasz to masz wrażenie że otulają cie ze wszystkich stron
Ubogi = brzydki. Na zdjęciach po prostu jest to brzydkie. Chodzi o to, że te panele od klimy i samo radio są wręcz okropne, bez finezji. Są małe i proste, jak sprzed kilku lat... Dlatego mi się nie podoba...
Ale w środku to już mniej mi sie podoba a raczej boczki drzwi wygląda jak by zaraz miały pęknąć
Pokrętła Fotele itd. sa ok zrobione nie jest źle, ale zegary czyli wyświetlacz prędkości to masakra jest. Nie na widzę LCD dla km/h musi to być zwykły analogowy, no chyba ze to ścigać Tutaj moim zdaniem brak koncepcji
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Ubogi = brzydki. Na zdjęciach po prostu jest to brzydkie. Chodzi o to, że te panele od klimy i samo radio są wręcz okropne, bez finezji. Są małe i proste, jak sprzed kilku lat... Dlatego mi się nie podoba...
nie no wybacz ale chyba dawno nowych samochodów nie oglądałeś (w tej klasie oczywiście) przykłady Astra, Golf, nawet mondeo w biednych wersjach jest brzydsze.
czepiłeś się akurat chyba najładniejszej części tego auta
MG TF 160 srebrny pocisk
Ostatnio zmieniony przez sknerko Pon Wrz 28, 2009 16:32, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 16:30
Kolego, tak naprawdę nie wiadomo jaka to klasa auta, bo jest on bardzo podobny do Passata z zewnątrz więc dziwi mnie taka prostota wewnątrz. Dla Ciebie kokpit jest ładny, a dla mnie tandetny więc nie rozumiem po co dalej dyskutować skoro piszemy tu o gustach. Chcesz mi za wszelką cenę udowodnić, że kokpit jest piękny tylko nie wiem po co
ale jedzie sajgonkami....moze i deska w nowoczesnym stylu zaprojektowana, lampy tyl przod rowniez to jakos mnie nie przekonuje...za ta cene to predzej bym przytulil chevroleta cruze, ktorego wczoraj niechcacy obejrzalem w centrum handlowym...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Passat to jest coś jak Roewe 750 a 550 to bardziej jetta, golf więc porównujmy w tej samej klasie
[ Dodano: Pon Wrz 28, 2009 17:37 ]
i nie próbuje nikogo do niczego przekonać ale jak mi ktoś mówi że coś jest małe i brzydkie a nawet tego na żywo nie obejrzał to tak trochę dziwnie się czuję.
I na początku napisałem że chińskim plastikiem czuć przez blachę ale to go nie dyskwalifikuje na tle podobnych aut
Już wiem na czym się wzorowali na Jagu XF, tylko tam jest to niby aluminium
[ Dodano: Pon Wrz 28, 2009 17:51 ]
faecd napisał/a:
.za ta cene to predzej bym przytulil chevroleta cruze
fakt jest ładniejszy od chinola
MG TF 160 srebrny pocisk
a mi sie tam podoba. zastanawiaja mnie dwie rzeczy:
-dlaczego te auta są tak strasznie zakurzone?
-dlaczego na wyswietlaczu obok obrazka z airbagiem sa krzaczki chinskie? czyzby new R nie byl dostosowany dla obcokrajowcow?
Czy z tym serwisowaniem w fiacie to 100% informacja? czy z dealerowaniem bedzie tak samo? cos juz wiadomo od kiedy bedzie je mozna kupic w PL?
Świetny wozik. Ale mi by wystarczyło zeby Roewe zrobiło w kazdym dużym mieście salon z ASO i testbookiem...
Przedstawicielem na PL jest POL-MOT. Sieć serwisowa to Salony Fiata i Forda,tak więc uważam że aż nadto. Oczywiście najpierw musi to wszystko ruszyć.
[ Dodano: Pon Wrz 28, 2009 20:34 ]
xROnx napisał/a:
-dlaczego te auta są tak strasznie zakurzone?
Bo tam się masakrycznie kurzyło.
xROnx napisał/a:
dlaczego na wyswietlaczu obok obrazka z airbagiem sa krzaczki chinskie?
Opcje językowe można zmieniać. Na razie wystawili to co dopiero przyjechało.
xROnx napisał/a:
Czy z tym serwisowaniem w fiacie to 100% informacja? czy z dealerowaniem bedzie tak samo? cos juz wiadomo od kiedy bedzie je mozna kupic w PL?
Tak to na 100% bo POL-MOT ma sieć Fiata i Forda. Co do sprzedaży to 550 tydzień temu zyskała homologację i już można ją kupić a 750 jest w trakcie homologowania. Rozmawialiśmy z człowiekiem i miał wysłać na pocztę klubową prospekty z modelami.
Sądzę że raczej musisz tam śmignąć i zameldować że Ty chcesz i ma być bo już sprzedają a oni zrobią i będą dla ciebie ściągać z Czajna na prywatne zlecenie
[ Dodano: Pon Wrz 28, 2009 22:05 ]
Gość mówił że na teraz w PL są te dwa co tam były
MG TF 160 srebrny pocisk
dokładnie. to samo chciałem powiedzieć. prawdopodobnie jedynie co mogą mieć w salonie fiata to.... katalog z fotkami i cennik i to wsio. Chyba że to Wawa to może stać jedna sztauka. ot co.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum