Wysłany: Czw Paź 01, 2009 09:15 [R620] Czy jest takie samo turbo jak w 200 i 400 ?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam, mam pytanie. Czy we wszystkich 2-litrowych dieslach były takie same turbiny. Tj. czy w 220 420 i 620 były montowane te same turbo ? Czy może w tych słabszych bodajże 86 konnych dieslach były montowane jakieś słabsze turbiny ?
Chodzi o to, że chce kupić turbine, na aukcji pisze, że turbo jest do 420 i 220, przez telefon gość mówił, że do 620 będzie pasował, ale czy napewno ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 06, 2011 00:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 09:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak sa te same czy 620 lub 420 lub 220 (ale tylko te z 105KM) bo np jak w mojej 220 (86KM) jest w sumie ta sama Turbina co i w resztę L-serie ale różnica jest na tym grzybku od Wastegate. Ja mam takie złącze na drugi wężyk ciśnienia ktory idzie do pompy na grzybku a w Turbo z innych modeli jest to złącze zaraz na Turbinie a na grzybku tego nie ma
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
nie boisz się kupować turbiny przez allegro bez wcześniejszych oględzin? skąd masz pewność że nie kwalifikuje się do regeneracji? Trochę ryzykowny zakup moim zdaniem. Nie lepiej było swoją regenerować?
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 20:06
Legion1349 napisał/a:
nie boisz się kupować turbiny przez allegro bez wcześniejszych oględzin? skąd masz pewność że nie kwalifikuje się do regeneracji? Trochę ryzykowny zakup moim zdaniem. Nie lepiej było swoją regenerować?
Niestety w okolicy nie znalazłem żadnej sztuki. Gość daje miesiąc pisemnej gwarancji.
Mechanik zawiózł moją starą turbine do regeneracji i powiedzieli mu, że jest ona w tragicznym stanie, za regeneracje powiedzieli ok. 800-1000 zł.
Niestety w okolicy nie znalazłem żadnej sztuki. Gość daje miesiąc pisemnej gwarancji.
Mechanik zawiózł moją starą turbine do regeneracji i powiedzieli mu, że jest ona w tragicznym stanie, za regeneracje powiedzieli ok. 800-1000 zł.
Za ta cenne ja bym regenerował bez porównania jak max 1000zl Dobra cenna
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
dokładnie, regeneracja za 1000zł to niska cena ! ja bym wolał swoją zregenerować niż kupować jakiegoś paścia na allegro. Co to jest miesiąc gwarancji? to jest nic jak by CI 2 lata dawał to można by się skusić.
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum