Witam
Ja mam felgi 7 calowe ET 35 i opony 205 profil 45
Opona jest na styk z nadkolem no i niestety u mnie jak jest samochód załadowany albo bardziej sie rozkołysze to opona tnie sie o nadkole..
Ja na przyszły sezon zmieniam felgi na ET 45
bula21, taaa podejdą jak nikogo nie będzie woził na tylnej kanapie ani nic w bagażniku po za tym nie tylko zależy od jego widzimisię jakie opony założy bo minimum bez naciągu to 205, a optymalnie 215 na 7,5J więc przy 75KM przerost formy nad treścią...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Da się je zamontować, ale skoro u xmen38 7j jest równo z nadkolem to 7,5j będą wystawać więc nie wejdą... później będą pretensje "pisaliście, ze wejdą, a mi przeglądu nie chcą dać bo felga wystaje"
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
memphisto, przerabialem ten temat w takim wlasnie skladzie 7,5 cala szer et35 opony byly 205. Wystawalo obcieralo felgi te leza w garazu musze je komus sprzedac. przy roverowych felgach 6,5 cala szer et45 i oponkach 205 ociera oslony przednich nadkoli tych plastikowych przy maksymalnym skrecie:)
[ Dodano: Wto Paź 06, 2009 01:11 ]
memphisto napisał/a:
czy na profilu 40 kręgosłup mi wytrzyma ; D ?
w zaleznosci jaka szerokosc opony. Bo pamietaj ze profil to procent szerokosci. Czyli oponka 215/40 ma profil wyskosci 215mm * 40% =86mm. A to jest niemal tyle samo co np 165/50 . Musisz sobie przeliczyc czy defacto opona bedzie nizsza czy taka sama:)
jakie oponki masz teraz?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 08:28
wrc_fan_, masz za duży profil, mnie przy 205/40 na zawieszeniu od MG nie przyciera prawie w ogóle, tylko przy mocnym załadowaniu na dobiciach i przy dużej prędkości.
Poza tym felgi 7,5 cala na ET35 nie zmieszczą się tylko z przodu, a tam błotniczek można troszkę wypchnąć.
wrc_fan_, masz za duży profil, mnie przy 205/40 na zawieszeniu od MG nie przyciera prawie w ogóle, tylko przy mocnym załadowaniu na dobiciach i przy dużej prędkości.
Poza tym felgi 7,5 cala na ET35 nie zmieszczą się tylko z przodu, a tam błotniczek można troszkę wypchnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum