Wysłany: Czw Paź 01, 2009 19:55 R400 Centre GAUGE POD
Witam wszystkich !
Długo się nad tym zastanawiałem czy pokazywać moja nową konstrukcję, wszyscy już zapewne widzieli zabudowany słupek na zegar VACUUM, jednak prace trwały równocześnie nad konsolą centralna aby upchać gdzie następne 2 zegary ( temp. oleju oraz woltomierz ).
Powiem szczerze że efekt nie za bardzo mnie zadowolił, co innego słupek, jak na pierwszy raz to jestem bardzo z niego zadowolony, generalnie wygląda nie gorzej, a może nawet lepiej niż jakieś gotowe konstrukcje.
Ale nie o tym tu..., więc co do konsoli centralnej pokazuje zdjęcia jak to wyszło i jak było, pisze było, bo dzisiaj właśnie odlałem nową inną formę, trochę inaczej wyprofilowana, pod innym kątem, bardziej smuklejsza i miejmy nadzieję ładniejsza
Wszystkie prace są wykonywane samodzielnie, bez użycia jakichkolwiek gotowych form, także jest ciężko uniknąć idealnego wyglądu, chociaż trening czyni mistrza, i myślę że będzie dobrze, po za tym ciągle wiem jaki kształt mnie interesuje i to jest najważniejsze a ciężko uzyskać to z jakiejś gotowej formy, następnym problemem jest wielkość zegarów 60mm.
W następnym etapie słupek jak i centralna konsola będą obszywane skóra tak aby ładnie wyglądały.
Już ściągnięty:
Nowe odlewy:
Ostatnio zmieniony przez camaro17 Czw Paź 01, 2009 20:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 19:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
O to obiecane fotki całości, zamontowanego już na stałe.
win32 [Usunięty]
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 20:59
jak na pierwszy raz , naciągania tapicerki całkiem nieźle - nie dało się użyć jednego kawałka ? , bo łączenia troszkę szpecą - trzeba by je poprawić nieco
Aczkolwiek obklejanie materiałem to niewdzięczna robota - sporo się trzeba napocić / znaleźć technikę żeby się materiał ładnie ułożył.
Miejsce znalazłeś fajne, no i pomysł z wykonaniem z żywicy też ciekawy. Rób rev 2.0 żeby zagięć nie było - no i może dobrać pod kolor deski
faecd, też bym tak zrobił
jak widać po mojej kieszonce a bardziej po naciąganiu na okrągłym pierścieniu materiał ten jest bardzo rozciągalny z tym że trzeba kleić po kawałku i naciągać kleić i naciągać...
ja używałem najpierw budaprenu a później kleju henkel moment czyli żadne kosmosy
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Dzięki panowie za uznanie, na pewno coś jeszcze będę zmieniał w tym temacie, to znaczy na pewno pod kątem estetycznego obicia eko-skórą, forma na pewno już zostanie na AMEN.
Może pomysł posłuży innym do wykonania swoich własnych projektów.
greg-si, ładnie ci to wyszło z tymi panelami na drzwi, i ze słupkami, ale już nie kumam te panele na drzwi do ro Poldka czy Roverka???? A może całkiem do innego samochodu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum