Wysłany: Pon Paź 12, 2009 15:25 [R75] Problem z zamykaniem drzwi przez pilota w kluczyku
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Nie mogę zamknąć ani otworzyć drzwi z pilota w kluczyku.Bateria jest bardzo dobra, dioda sie pali,nawet próbowałem zsynchronizować odbiornik z nadajnikiem wg instrukcji ,ale nic nie pomaga.Nie wiem co jeszcze można by zrobić,Proszę o poradę.
_________________ ***Warrior's of the world***
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 06, 2010 23:02, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 15:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podłącze się pod temat. U mnie jest ta sama sytuacja. I właśnie ten odbiornik wygląda jakby był zalany czymś. Nie mam możliwości sprawdzenia go inaczej jak tylko wzrokowo. Może jakieś porady,pomysły?
Sprawdziłem wszystko,wszystkie bezpieczniki (5,8,11). I nic.
Szukałem tego odbiornika pod dnem podłokietnika, ale go tam nie ma
Gdzie do cholery moze byc schowany ten odbiornik????
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 22:41
andyhell napisał/a:
Gdzie do cholery moze byc schowany ten odbiornik????
napewno znajdziesz jak zdemontujesz tunel centralny.Sciągnij osłonę dżwigni ręcznego i powinien być widoczny (czarne pudełeczko z białą naklejką identyfikacyjną ). Odbiornik jest w tym pudełku.
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Paź 14, 2009 00:11
SeniorA napisał/a:
jak zdemontujesz tunel centralny
to bardzo dużo roboty. Ja zrezygnowałem. Ale to metoda właściwa polecana w Rave.
Zobaczysz również ten odbiornik jak podniesiesz mieszek hamulca ręcznego (nie połam spinek).
SeniorA napisał/a:
czarne pudełeczko z białą naklejką identyfikacyjną
tą metodą całego pudełka oczywiście nie zobaczysz. W środku pudełka jest płytka odbiornika podłączona wtyczką. Samo pudełko jest przykręcone. Otwarcie pudełka bez odkręcania śrub zasłoniętych tunelem spowoduje zniszczenie wieczka pudełka. Ale da się płytkę odbiornika wyjąć.
Uwaga: w pobliżu są złączki/czujniki poduch/napinaczy.
Kiedyś na forum podawałem link gdzie można było pobrać ilustrowaną instrukcję "zwiększenia zasięgu odbiornika". Metoda nie zwiększa zasięgu ale ilustracje mi pomogły.
Ja juz walczylem z tym tematem
Za rada naszego specjalisty Mariusz418 zdjalem mieszek hamulca recznego...
W sumie to szukalem tam tez regulacji jego Mnie sie nie udalo go polamac,
ale jak zdjalem rekojesc, to potem bylomi trudno to wszystko pozakladac z powrotem...
Oczywiscie w moim aucie, przed liftem, ale 2004 rok nie ma tego odbiornika tam.
Jest za zegarami, a tego nie chcialem demontowac.
Objawy byly takie, ze nie moglem albo zamknac auta z pilota, albo go otwrzyc
po uprzednim zamknieciu. Dzialal jedynie z kluczyka. Jednak po przejechaniu
paru dolkow udalo sie go otwierac i zamykac normalnie.
Problem lezal po stronei aku i klem. Byly jakies niekontakty... doszlo do tego,
ze po dluzszym postoju nie chcial krecic rozrusznikiem i nagle ginal prad.
Okazalo sie, ze kabel od klemy masowej mial luz...
Takze jak radzi SenioA sprawdzcie najpierw polaczenia z aku.
Pozdrawiam,
Ps.
Ciekawe kiedy bede musial rozbierac zegary ?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Paź 14, 2009 10:09
MaReK napisał/a:
jak zdjalem rekojesc
dobry jesteś. Ja to robiłem zadzierając mieszek do góry. Przymierzając się do tunelu poddałem się na pierwszym etapie, czyli nie udało mi się zdjąć gałki zmiany biegów. Mechanik zresztą też się poddał gdy trzeba było wymieniać mechanizm zmiany biegów.
andyhell nie podał rocznika - może też ma szczęście mieć odbiornik za zegarami?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum