Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam wszystkich.
Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem R 75 CDT z 2002r. Niestety jak to z autem używanym zawsze jest parę rzeczy do zrobienia.
Długo szukałem odp. na forum, ale nic nie znalazłem.
Mam problem z klimą. Po napełnieniu okazało się, że nadal nie działa. Po oględzinach elektromechanik stwierdził, iż całkowicie rozsypało się sprzęgło klimy i oprócz tego przydałoby się wymienić pompę.
Moje pytanie: czy pompa klimy do mojego diesla będzie pasowała od innych benzyniaków R75 lub benzyniaków i diesli BMW? Czy oznaczenie numeryczne pompy musi się idealnie zgadzać z moim?
Mam oznaczenie:
Denso 7sbu16c 447220-8513
10c03967
Chłopaki wiem, że wiecie o tym modelu wszystko mam nadzieję, że coś poradzicie.
Pzdr.
P.S
Jeśli ktoś ma do sprzedania sprawną pompę ze sprzęgłem lub same sprzęgło proszę o kontakt.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 06, 2010 23:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 22:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Od benzyny nie spasuje, jedynie od R75 CDT CDTi. Od Landka też nie pasuje (sprawdziłem nie pasuję przyłącza rurek z czynnikiem chłodzącym). U mnie problemem był jeszcze wentylator na chłodnicy klimy. Po wymianie kompresora klimatyzacji całego razem ze sprzęgłem (ARTBIZAR-używany 320 zł), okazało się ze nadal nie rusza ponieważ wentylator klimatyzacji jest uszkodzony. Wymieniłam na wentylator od VECTRY zgodnie z opisem na stronie głównej roverki.pl, mała przeróbka układu sterowanie zgodnie z opisem na stronie. I wszystko chodzi jak marzenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum