Nawalił zapewne kabelek na czujniku w skrzyni biegów. Jak to jest manualna skrzynia to chyba trzeba koła skręcić w lewo i pod nadkolem go widać
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
A mi się coś zdaje że koła trzeba skręcić w prawo U mnie np. walnięty był czujnik. Dostępny np w IC za 20-40zł
Wydaje mi się że możesz mieć rację ja tego jeszcze nie macałem a podałem z pamięci bo zupełnie niedawno czytałem na ten temat
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Skręcasz kola w prawo i za przednim kołem po stronie kierowcy na skrzyni widać wkręcony w skrzynie czujnik cofania. Wygląda on tak http://allegro.pl/item776...a_rover_75.html
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
hej mam problem ze światłami i czujnikiem parkowania raczej ich brakiem czy może nie działać na dużym mrozie ...... i gdzie konkretnie jest ten czujnik na skrzyni biegów widać go dobrze po skręceniu kół w prawo czy może lepiej podnieść na lewarku
pzdr
najlepiej skręcić koła w prawo i podnieść na lewarku, a do odkręcania klucz 18, do zakręcania użyłem płaskiego bo w nowym czujniku gniazdo na wtyczkę było za duże żeby do rurowego weszło, złączenie kabli włącza światła
witam,
a gdzie szukać kabli zeby wpiąć do tego czujnika:D bo czujnik mam w skrzynie wkręcony ale kabli z wtyczką ni hu hu:D:D:D jakiś magik kiedyś tam majstrował chyba ze kabli nie ma. skąd wychodzą te kable do tego czujnika? dzieki za odpowiedz
pavello200, Nie spamuj!! To że napiszesz post kilka razy nie sprawi, że szybciej dostaniesz odpowiedź
Co do kabli, to one idą do góry, pewnie do wiązki skrzynki bezpieczników lub gdzieś w tamte okolice. Jutro jak nie zapomnę to zerknę, bo będę wymieniał żarówki.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum