Inter-cars nie budzi mojego zaufania.
Przejechałem się dwa razy na ich dobieraniu części.
Stwierdziłem że następnym razem jeśli już będe na nich skazany to pojadę z dokadnym modelem części i nie dam się namówić na jakiś zamiennik.
Być może źle Ci dobrali filtr...
_________________ Lubisz jeździć?To jeździj, ale rób to tak aby inni też mogli czerpać przyjemność z
jazdy.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 22:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dziwne... jak dla mnie to ten filtr bez ramki żadnej szczelności nie daje specjalnie. Kupowałem kiedyś w intercars'ie filtr do mojego bez filtra i właśnie dostałem taki z 2 sztywnymi bokami.
Raz że nie specjalnie tam pasuje a 2 to nawet jak bym wsadził to dziury po jego bokach są tak duże, że powietrze będzie tamtędy śmiało wlatywać bez jakichkolwiek problemów.
Ktoś do w ogóle wsadzał do 200 ? Pasowało mu ?
Ja wkładałem filtr do R25 w wersji bez klimy. Kupiłem niby dedykowany z węglem ale i tak musiałem kawałek przyciąć, bo był za długi. Później dołożyłem klimę, więc całość wymontowałem z samochodu i teraz kurzy się w piwnicy.
Wg mnie filtr był wystarczająco ciasno założony aby zahamować większość widocznych zanieczyszczeń. Jutro z ciekawości go obejrzę - na wymontowanym pudle lepiej to sprawdzić.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Ooo i jak byś mógł to zmierz ile powinien mieć filtr aby siedział tam idealnie.
U mnie było tak że był za wysoki i za krótki. Nie mogłem go wsadzić i musiał bym go obcinać, ale potem zmierzyłem głębokość i okazało się że w najlepszym wypadku filtr będzie 3cm za krótki, czyli 1.5cm po bokach szczeliny.
Paweł, jak chcesz filtr to ja mam taki do wersji bez klimy.
Przez pomyłkę kupiony, bo ja mam klimę, a one różnią się trochę rozmiarami.
Filtr daje dużo, jak swój wymontowywałem to był cały zakurzony i w innym syfie (roczny).
ADI-mistrzu napisał/a:
U mnie było tak że był za wysoki i za krótki. Nie mogłem go wsadzić i musiał bym go obcinać, ale potem zmierzyłem głębokość i okazało się że w najlepszym wypadku filtr będzie 3cm za krótki, czyli 1.5cm po bokach szczeliny.
Może kupiłeś nie do tej wersji? U mnie tak samo było, jak kupiłem ten nieszczęsny do wersji bez klimy. Następny pasował idealnie.
Ostatnio zmieniony przez Krzysi3k Czw Lis 12, 2009 22:34, w całości zmieniany 1 raz
ja biorę od początku filtry z intercarsu najczęsciej filtrona (u mnie K1082) jest bez ramki i jest szczelny, wchodzi ciasno w przeznaczone miejsce Był też inny rodzaj filtra do wersji bez klimy ale nie znam numeru
Tylko rameczkę trzeba mieć do filtra.
Z tego co widziałem, to od civic'a pasuje, więc kiedyś będę musiał wciąż od kumpla i sprawdzić to (łatwiej z civica dostać niż z rovera).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum