Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 15:50 [R400 1.4] Czyjniki: wstecznego i drzwi...
Potrzebuję kupić nowy czujnik (włącznik) świateł cofania oraz czujnik zamknięcia drzwi (kierowcy). Z tym pierwszym to Intercars ma spory wybór więc proszę o wskazanie, który pasuje bez przeróbek wtyczek (bo czytałem o takim problemie).
Co do czujnika zamknięcia drzwi to gorsza sprawa... Nie znalazłem w intercarsie, focie ani na allegro... Może ktoś ma do odstąpienia?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 15:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zrobię mały odkop
Jak to jest z tym czujnikiem wstecznych świateł - czy on przypadkiem nie jest zamontowany na skrzyni mniej więcej pod obudową filtra powietrza
Pytanie następujace
Mozna go naprawić - czy z regóły cześć do wymiany ?
Jak go wykrecę to wyleci olej z skrzynki czy nie i czy jest tam jakies uszczelnienie tzn czy nie trzeba np przy ponownym skreceniu czujnika dać nowa czy coś w tym stylu.
Mniej więcej tak - może trochę głębiej w kierunku ściany grodziowej i w lewo w stronę silnika (stojąc przed otwartą maską). Po wykręceniu nic się nie wyleje, bo poziom oleju w skrzyni jest o wiele niżej.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
jak zerkniesz z góry na skrzynię to jest zaraz na centymetr do przodu od lejka-odpowietrzacza oleju skrzyni biegów... rozebrać na oko to się da, ale tylko raz
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum