Wysłany: Pon Lis 23, 2009 08:02 [rover 400 2.0 D 98r] zawor EGR gdzie on jest ?
Witam wszystkich jak w temacie chcialem odlaczyc albo zaslepic zawor egr ale nigdzie z przodu pod maska nie moge go znalezc jak on wyglada w tym modelu i gdzie szukac.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 08:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
szoso420, Tak bo w niektórych modelach on służy tylko jako zaślepka Jak masz to niego wtyczkę to wepnij jak nie masz to jest zbędny A po drugie ja nie miałem takiego dolotu jak do Intercoolera, bo to sobie dorabiałem
A co do tego czarnego zaworu EGR to zostala mi tylko wtyczka bo cały zawór leży sobie u mnie w piwnicy i czeka na lepsze czasy
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
penguinspl zaślep ten zawór a nie wymień z resztą zrobisz jak uważasz
przez ten zawór egr to tylko robi się syf w kolektorze dolotym i zmniejsza się jego prześwit w środku a co za tym idzie auto robi się mułowate
problem jest taki ze mieszkam w Anglii wiec bedzie problem z przegladem przy emisji spalin czy nie? jezeli go zaslepie.Mialem wczesniej vectre i tez nie przeszla przeglada wlasnie przez emisje spalin
κKoledzy wrzućcie proszę jeszcze raz foto jak poprawnie zaślepić ten zawór EGR, bo mi uleciała ta końcówka z wężyka, łotry się tam.od góry wpina i chyba nie będę kupował nowego tylko jakoś to zaślepienie zgodnie z radami powyżej.
A możesz mi to opisać na przykładzie mojego zdjęcia z załącznika ?
Odpadł mi ten wężyk w punkcie 3. Mam go zdjąć i zaślepić punkt 3, punkt 2 i oba wyloty po wężykach w punkcie 1 ? Mogę to zrobić np koszulką termokurczliwą ? Co to za element opisany jako numer 1 ?
Witam u mnie ten element wyglądający jako trójnik (2punkt) w ogóle nie jest podłączony słychać tylko jak zasysa powietrze. Gdzie ma być podłączony wężyk?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum