Wysłany: Czw Lis 26, 2009 14:49 [Rover] 214i a silnik z 416??
Koledzy powiedzcie mi taka rzecz. Znajomy kupil rovera 214 i jak sie okazalo po jakims czasie z peknieta glowica. Jako ze mam do rozbiorki roverka 416 to zastanawiam sie czy by mu nie wpakowac silnika z mojego auta. Powiedzcie mi czy operacja sie moze powiesc po przekladce komputera. Chodzi mi o to czy silnik podejdzie na łapy do skrzyni biegow oraz czy wiazka jest taka sama i czy wystarczy wymienic kompa. Czekam na wasze rady.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 14:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 17:47
komp trzeba zmieniac? Co mi po głowie chodzi że nie, ale nie wiem skad mi takei bajki w głowie sie zaległy.
To prawda że z 1.4 mozna zrobic 1.6 poprzez zmiane wałków cyindrów i pierscieni? Robił to ktos? Moiwł mi to jeden gosc ze tak robił i poakzał rozebrane silniki i rzeczywsicie blok ten sam tylko scianki grubsze w 1,4.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 00:16
Przeszuałem temat, znalazłem wypowiedz uzytkowanika haju na ten temat, rozkminiał boki silnika ze da sie rzerobic na 1,6 i 18 z 1,4 wyslaem mu riva czykiedys ruszył ten temat, poza tm nie znalażłem odpwoiedzi an nurtujace mnie pytania. Jesli uwazasz ze jest to podeslij lin z łaski swojej. Przeszukałem 5 ztron z 9:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum