Witam
a wiec sprawa wygląda tak zamykając autko z pilota czy kluczyka alarm zaczyna trąbić
wtyczki czujniki wszystko ok nie mogę znalesc przyczyny pomocy auto jest na allegro i muszę to szybko zrobić bylem u elektryka.. zrobił to ale po 2 dniach znów to samo
szukałem sprawdzałem i nic.. nie mogę sobie poradzić z tym
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 17:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 21:48
Jak to czytam zadowolona jestem, że wkładałam taki sam silnik. Współczuje, szkoda sierściucha Może warto by go było odstawić do kogoś sensownego żeby całościowo go pooglądał?
bula21, nie sprzedawaj !
Tylko sprawdź pod maską.
Jak ja miałem problem to szukałem czujnika maski przy zamku, a on jest przy szybie, mniej więcej po środku. Ja swój wypiąłem i z alarmem mam spokój
Oj, nie wiem - trzeba sprawdzić. Pociągnij w jedną i druga stronę te kable, one tam właśnie się przecierają. Przy zamykaniu i otwieraniu klapy one się ruszają. Więc poruszaj, a pewnie zobaczysz przetarcie
ja nie mam do tego glowy nie moge tego znalesc nic rozwali mnie jutro przyjezdza kupiec zobaczyc a tu alarm wyje
[ Dodano: Wto Gru 01, 2009 15:42 ]
słuchajcie tego .. minute temu zamykalem auto i alarm zawyl to szybko wylaczylem po chwili druga próba tylko dziwne bo nie migly kierunki przy zamykaniu i nie wyje .. otwieram kierunki migaja .. a gdy zamykam i kierunki migaja wtedy alarm wyje . ...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jak nie miga znaczy, że się alarm nie uzbraja.
Do głowy mi jeszcze jedna rzecz przyszła.
Powiedz mi czy zamykają Ci się wszystkie drzwi jak nie migają kierunki?
Bo możliwe, że kable pod tapicerka (boczkami) się poprzecierały, albo - co bardziej prawdopodobne nie łączy na wtyczce. Pod boczkami są kable i połaczone są w pewnym miejscu taką wtyczką. Jeśli otworzysz drzwi kierowcy to w lewym dolnym rogu. Chyba za tą pierwszą warstwą blachy.
Jakbyś wypatrzył czy jak nie miga to się coś nie zamyka to masz wskazówkę
Witam, nie wiem czy to w czyms pomoze ale... "W R200 (tzw. okrąglaku) występowały 2 rodzaje centralek alarmu. Starszy typ (w komplecie z pilotami 3TXA) występował do nr VIN WD261857 i niestety posiadacze wyposażonych w niego R200 nie ujrzą migających kierunkowskazów.
W nowszych R200 był nowszy typ alarmu (i piloty 3TXB) i tutaj sygnalizacja otwarcia/zamknięcia jest już obecna."
_________________ "bundylp" = " bandi "
Nie taki Rover straszny jak go malują
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum