witam
czy w roverku 214 programuje sie przepustnice?? jesli tak to jak sie to robi, jesli nie to jak ustawic zeby wszystko bylo ok??
i prosze o odpowiedz czy calonocne odlaczenie akumulatora nie spowoduje mi np. blokady immobilisera?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 00:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kalibracja przepustnicy, włączasz samochód na zapłon ale nie odpalasz, i 5 razy całkowicie otwierasz przepustnice, najlepiej zrobić to ręcznie pod maską pociągając za ten element do ktorego jest linka podpięta.
Jeśli chodzi o immo, to niema znaczenia jak długo akumulator jest odłączony, dane pilotów zapisane są w pamięci nieulotnej. Trzeba tylko pamiętać zeby wyjmowąć akumulator z otwartego samochodu i wszystko.
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 16:41
Sajmonista napisał/a:
lechos, do konca nie zrozumialem o co chodzi z tym akumulatorem.
prosta sprawa, gdy go odlaczysz na noc jak pisalec a nastepnie podlaczysz to musisz przeprowadzic synchronizacje gdyz bez niej nie odpalisz sam. ani nie bedziesz otwieral i zamykal z pilota.
konrad, konkretnie chodzi mi o to, na ile wystarczy odpiac akumulator, zeby ewentualne problemy zwiazane z praca silnika ustapily. glownie chodzi mi o ta przepustnice, zeby ja ustawic.
konrad, konkretnie chodzi mi o to, na ile wystarczy odpiac akumulator, zeby ewentualne problemy zwiazane z praca silnika ustapily.
pewnie na jakieś 99 lat, a i tak nie ma gwrancji...
przepustnicy się nie ustawia... ona ma swoją pozycję zerową i koniec, można ewentualnie zrestetować zawór biegu jałowego (tzw krokowiec) tak jak opisane w pierwszej odpowiedzi
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum