Wysłany: Sro Gru 02, 2009 20:09 [rover 200 SDi] problem z pokazywaniem temperatury
Witam panowie jestem nowym urzytkownikiem forum roverków. mam takie pytanie.... wymieniłem czujnik temperatury termostat sprawny na 100% i nadal nie pokazuje mi temperatury czy może jest gdzieś jakiś czujnik o którym nie wiem?? pozdrawiam i mam nadzieje na szybką odpowiedz
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 02, 2009 20:54, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 20:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 20:15
czujnik wskazania temp. na desce rozdzielczej znajduje sie w kolanku przykreconym od przodu z prawej strony silnika. Sa tam dwa czujniki, Ciebie interesuje ten wkrecony od dolu z jednym przewodem.
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 20:23
Potraktuj moja podpowiedz za niebyla bo dotyczy benzyniaka (za pozno poprawiles dane sam.)
W klekocie czujniki powinienes miec z lewej strony w kolanku lub kolektorze w okolicy alternatora. Tak jak i w przypadku benzyniaka ten z jednym przewodem jest od wskazan na desce.
Sa jakies roznice miedzy kolankami z czujnikami miedzy benzyna a dieslem? czy tez to powinno byc to samo(temperatury podobne?) bo jesli to samo, to by mi pomoglo moze w szukaniu dla mnie czesci, w moim problemie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum