Wysłany: Czw Gru 17, 2009 18:25 [R420DI '96] Rozrusznik nie kręci tylko coś pyka
Witam
No i stało się padł mi rozrusznik jest tylko pykanie
wsuwka na automacie jest ok tak samo jak przewód od rozrusznika
chyba padła cewka w automacie
pytanie jest takie: czy da się wymienić tą cewkę bez wyjmowania rozrusznika bo z boku automatu jest dekielek?
bo zamierzam kupić używany rozrusznik i przełożyć cewkę jak najszybciej bo nie będę miał czym jeździć w święta
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 18:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak już bedziesz zdejmował filtr żeby się dostać do rozrusznika, to wyjmij go całego i rozbierz ... a skoro "pyka" to cewka jest ok ... jeśli już to albo styki w automacie sie wypaliły, albo szczotki się skonczyły.
o ile pamietam, to tak ... ale wszystkie dostępne od góry silnika
nie taki zły do nich dostęp, obydwie są zaznaczone zielonymi kropkami i są po przeciwnych stronach
w sobotę go wywalam i zakładam używkę bo auto szybko potrzebne
dzięki Brt
Pomógł: 17 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Posty: 292 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 23:36
szoso420 napisał/a:
w sobotę go wywalam i zakładam używkę
Niepotrzebnie topisz kasę w używkę. Poszukaj zakładu regeneracji rozruszników i wymienią styki w automacie. 2 tyg. temu nie wytrzymałem i zaniosłem rozrusznik. Tego samego dnia do odebrania, koszt 130 zł. z półroczną gwarancją. Jak odbierałem to jeszcze sprawdziłem czy to mój bo wyglądał jak nowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum