Wysłany: Sob Gru 05, 2009 21:23 [R all] Kamery w samochodzie
Witam.. czy jest mozliwosc zainstalowania kamer w samochodzie ktore nagrywają obraz na jakis nośnik danych ? bez komputera.. bezposrednio zeby zapis szedl na dysk, jedyne co mi przychodzi do glowy to laptop w samochodzie i do niego podlaczone kamerki, ale to troche za drogo.
_________________ dozwolona ilość znaków: 255
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 21:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak Tak 450zł taniej wyjdzie uzywany laptop + kamera internetowa. Faktycznie tak kombinuje i chyba najlepsze rozwiązanie do takie jak napisalem. Pytam bo dzisiaj szczeniak sie glupio pod blokiem odezwal i chcialem mu nogi z dupy powyrywac.. i teraz gnojek maly moze sie czepić auta.. a udowodnic wtedy kto co zrobil w nocy jest raczej malo prawdopodobne. Dlatego pomyslalem ze kupie starego lapciaka plus pare kamerek
[ Dodano: Sob Gru 05, 2009 22:14 ]
witgut napisał/a:
Ukradną Ci samochód i laptopa
Kradziez wiadomo, ale mi chodzi o jakies zarysowania, uzedenia inncyh pojazdow.. jak ostatnio ide do samochodu a tam zderzak zarysowany i lampa pęknięta
świetne rozwiązanie z tym laptopem. Ukradną Ci samochód i laptopa
Tym bardziej że to złodziej nas pilnuje, a nie my złodzieja. No ale cóż, sam jestem ciekaw jak taki monitoring by sie sprawywał
Monitoring sprawdza się (lub nie) raczej na strzeżonych parkingach fajnie gdyby takie kamerki działały na odległość (podejrzewam dość znaczną), to znaczy zapis z nich drogą bezprzewodową na dysku ale nie gdzieś w aucie, ale domu na kompie...
Poza tym mam nadzieję że Roverków nadal nikt nie kradnie masowo w Polsce (mogę się jednak mylić z racji że dopiero przyjechałem do Kraju i witam wszystkich świątecznie )
Tu nie chodzi o kradziez auta, tylko o niszczenie. Mysle, ze niewidoczne kamery moga wiele pomoc, bo przeciez nikt o nich nie bedzie wiedzial, a kamery beda nagrywaly skubancow.
Wlasnie chcialem wkleic link do mojego tematu z Hydeparku. Generalnie teraz mysle nad tym latopem, bo to nie glupi pomysl, tylko lapek polyka troche pradu i jak ta kwestie rozwiazac, zeby rano zapalic.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
... tylko lapek polyka troche pradu i jak ta kwestie rozwiazac, zeby rano zapalic.
Odrębny akumulatorek w bagażniku lub zmieniane codziennie accu od laptoka, tylko nie wiem jak przy tych mrozach?
A co do uszkodzeń to mniej mnie martwią chłoptasie pod blokiem, bardziej zaś współparkujący pod marketami - mam już kilka rysek tu i ówdzie i jestem pewny że sam o nic nie zahaczyłem, zwłaszcza drzwiami...
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 18:17
Kamery sterowane radiowo. Kompa masz w domu, a kamery w samochodzie.
http://www.napad.pl/katal...dukty&iKatId=69
Musisz zobaczyć tylko ile faktycznie czasu pociągnie kamerka z jakiegoś aku. Możesz popatrzeć też za małym a dobrym UPS do bagażnika.
[ Dodano: Pią Gru 18, 2009 18:17 ]
Najdroższa jest kamera i zasilanie.
hvil [Usunięty]
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 20:20
a niemyslelscie o kamerce parkowania?:-) probował ktoś montować? ja tak myslalem zeby w blendzie pomiedzy oswietleniem tablicy umiescic:-) czy może rzesza znawców roverka mogłaby mi lepsze miejsce doradzic?:-)
mialem przeczucie z ta kamerą, wczoraj ukradli mi antene od CB kamery niestety nie mialem... tylko w zimie taka kamera chyba sie nie przyda bo szyby sa zasnieżone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum