Witam!
Ostatnio mialem problemu z odpaleniem mojego auta, szczegolnie rano.. kreci, ale coraz to wolniej i nie moze zalapac - przygasaja kontrolki, takze wszystko wskazuje na zmarly akumulator.. kupilem prostownik i podlaczylem go od godz 16 az do rana, bylem dobrej mysli dopoki go znowu nie podlaczylem niestety kreci, ale bardzo kiepsko i nie ma sily odpalic teraz mam jakis niemiecki akumulator 55Ah BERGA BATTERIEN, bylbym zainteresowany Centra Futura, ale nie widze takiego, ktory posiada 55Ah, moze kupic wiekszy? pomozcie, jaki powinien byc aku w tym samochodzie, aby dzialal dobrze i nie bylo problemow.
Pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 16:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Gru 18, 2009 20:03
HuMaX napisał/a:
bylbym zainteresowany Centra Futura, ale nie widze takiego, ktory posiada 55Ah
bo to jest stare oznaczenie, w nowych bateriach juz nie znajdziesz 55Ah.
Futurke 53Ah to ja mam w benzynie, przy tych mrozach pojekuje troszke i puszcza do mnie czarne .
Własnie niekoniecznie Mi koles Centre future w sklepie dobieral z ich katalogu bynajmniej 63ah albo 62 i hula na dotyk.
W katalogu centry rzeczywiście do 25tki polecana jest 60tka CA602. Ale 45tki o tym samym silniku już CA722. Może Centra tak wysoko ceni swoje akumulatory że twierdzą, że wystarczy słabszy niż specyfikacja auta mówi. Ja jednak wziałbym 72jke. I wziałem swoją drogą rok temu
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 10:59
No i kupilem powyzszy akumulator Centra Futura CA722 72Ah i samochod po 3 dniowym staniu na parkingu odpalil za pierwszym razem bez zadnych problemow, przy mrozach rzedu -20 stopni
Chyba najważniejszy przy dieselu jest prąd rozuchowy 720 A bedzie w zupełności starczyło a pajemność hmm jak chcesz zeby dłuzej ci radio na postoju pograło to mozna miec te 70 Ah
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum