Greeg1987, tuba czy obudowa w kształcie walca? Bo to dwie różne rzeczy
Jeśli nikt nic nie grzebał w instalacji elektrycznej to nie powinno być żadnych problemów. W roverach jest dość sprawny układ ładowania. U mnie przy realnych mocach sporo większych wszystko daje radę. Oczywiście jeśli wszystko zrobisz zgodnie ze sztuką CA.
Ciufcia, przepraszam a kondensator to po co?
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Ciufcia, a mam takie pytanko jeszcze
czy jak widzisz że wskazówka od paliwa jest na samym dole to zasłaniasz sobie ją kartką i nagle masz pełno w baku?
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
ja mam 0,5 KW bez konda i nie przygasaja.... widzialem 0,7-1 kW bez konda i tez nie przygasaly...
Kondensator można by dać, napewno nie zaszkodzi:)
Jeśli chodzi o sprzęt jeszcze nie wiem
Chciałem delikatnie tylko podnieść dolna charakterystyke dzwięku, bo przecież
oryginalne głośniki mają ładny bas (poprzedni właściciel stwierdził, że głośniki się do niczego nie nadają to oddał je do naprawy )
Ale pomyślałem sobie, że na delikatnie to szkoda życia i zamontuje coś większego, bo przecież nie trzeba słuchać głośno cały czas , a tak poza tym Dźwięk V6 pod maska też jest miły dla ucha:)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 473 Skąd: Katowice
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 08:13
Ja przy wzmacniaczu do suba 150W musiałem dać kondensator, bo było słychać załanczanie czegokolwiek elektrycznego w aucie. Jak silnik był załączony, to w subie było w momencie załączenia słychać uderzenie, z wyłączonym silnikiem tego nie było. Kondenstator 1f całkowicie zlikwidował problem. Greeg1987 przyjrzyj się głośnikom z przodu, bo w 800 bardzo szybko membrany pękają.
Konix, takie efekty są gdy kabel zasilający/sygnałowy źle się ułoży i wyłapują śmieci z instalacji elektrycznej. Kwestia jeszcze skąd jest brana masa, jakiej grubość kable zasilające itp. rzeczy.
Kondensator który u Ciebie wyeliminował te trzaski można porównać do tej wspomnianej przeze mnie wyżej kartki papieru. To że tego nie widać nie oznacza że tego nie ma.
Kondensator powinno się stosować tylko w dwóch przypadkach:
1. Powszechne lekarstwo na przygasające światła (choć to lepiej rozwiązać w inny sposób a kondensator to ostateczność)
2. Poprawa dynamiki w najniższych częstotliwościach
R200 Coupe Turbo & V8
ja zaobserwowalem pewien tredn... kable glosnikowe za 70 zl i do tego kond za 120... zamiast wydac 200 zl na kable o odpowiednim przekroju i sygnalowki o odpowiedniej jakosci...
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Pomógł: 35 razy Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 473 Skąd: Katowice
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 14:16
Nie chce mi się narazie wymieniać kabli więc tak zostanie conajmniej do wiosny. Trzasków nie słychać więc jest ok, pozatym w kondensatorze jest wbudowany miernik napięcia, co jest bardzo przydatne.
pozatym w kondensatorze jest wbudowany miernik napięcia, co jest bardzo przydatne
spoko ale co Ci z tego? Jak jedziesz samochodem czy też siedzisz w środku słuchasz muzyki to i tak nie widzisz tego woltomierza. I do czego niby on Ci jest potrzebny w bagażniku?
Ja sobie wrzuciłem na deskę by mieć ciągły podgląd ładowania.
R200 Coupe Turbo & V8
http://www.lumarc.pl/diet...ierz-p-909.html
Podłączone po ludzku
masa, aku, rem
oczywiście można się wpiąć nie koniecznie w aku a np. przy piecu ale ja chciałem mieć mierzone na akumulatorze ładowanie i spadki na nim. Woltomierz ten posiada regulację więc można wyeliminować spadki jakie są na kablu tak aby skalibrować zgodnie z prawdą.
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum