Siema, mam problem który wygląda następująco. mam R214 i kat. odkąd go kupiłem dymi na biało, czuć lekko benzynę w spalinach im więcej gazu dodam to bardziej dymi, mechanik który zajmuje się moim R mówi że tak już jest i koniec nie wie co może by nie tak, może to wina katalizatora?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 14:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
bialy kolor spalin to nie olej .a plyn chlodniczy ( lub wilgoc w ukladzie jesli tylko po rozruchu ) ... mialem podobnie jak mi uszczelka pod glowica poszla
BayHarborButche, jeżeli czuć benzynę w spalinach, to zobacz jak się ma filtr powietrza, bo możliwe że ma za bogatą mieszankę. A silnik generalnie chodzi równo?
silnik na zimno ma ok 1200 ob jak się rozgrzeje spada na ok 900ob i chodzi równiuteńko, filtr wymieniałem jest czysty, płyn nie ubywa. mój mechanik się poddał powiedział że to może katalizator
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum