Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam.
Czy do wymiany prawej przedniej lampy konieczne jest zdejmowanie całego zderzaka? Jeszcze jedno, lampa od anglika nie będzie dobrze świeciła i trzeba poszukać dla ruchu prawostronnego?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Kwi 22, 2011 09:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 13:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
innego wyjścia niestety nie ma
jeśli masz zamiar kupić na allegro to uważaj bo często można trafić na anglika choć piszą że europejskie
tydzień szukałem używanych lamp do swojego i wkońcu zdecydowałem się na nowe zamienniki no i nie żałuję bo świecą bardzo dobrze
Myślałem raczej o wyjeciu starej i wyczyszczeniu, bo brakuje mi tej gumy ochronnej z tyłu lampy i trochę syfu się tam zrobiło. Myśle, że mycie pomoże.
A gdzie kupiłes zamienniki?
to zależy od stanu śrub, chodzi o rdzę
za pierwszym razem trochę mi zeszło ale za drugim i trzecim to już poszło szybko po śruby przesmarowane
za nadkolami od góry masz po dwie śruby na stronę, od dołu 3-4 bodajże i jeszcze grill od góry odkręcić, odłączyć kostki od halogenów jeśli je masz i zderzak schodzi
[ Dodano: Wto Sty 05, 2010 13:32 ]
mirwin napisał/a:
bo brakuje mi tej gumy ochronnej z tyłu lampy
to trzeba zakleić lubo coś dopasować
ja mam od starych lamp ale zostawiam sobie na zapas
zamienniki kupiłem od Auto części Sosulski
Ostatnio zmieniony przez szoso Wto Sty 05, 2010 13:34, w całości zmieniany 1 raz
ja wlaśnie jestem po wymianie lampy prawej i wcale nie trzeba zdejmować calego zderzaka... odkręciłem go do połowy, odgiąłem do ciebie i delikatnie odpiętą lampę da się wymontować:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum