Wysłany: Wto Gru 22, 2009 19:42 [Rover 214 Si 1.4 103KM 95r] problem z alarmem
Przeczytałem już kilkanaście tematów na tym forum odnośnie problemów z alarmem i immo.. próbowałem czyścic pilota zrobiłem wymianę baterii jak w instrukcji, próbowałem zsynchronizować pilota z autem i tez nic. Mój problem polega na tym że auto nie reaguje na pilota w ogóle. W sobotę wieczorem wyjąłem z auta akumulator, tego dnia wszystko działało jak trzeba, niedziela, poniedziałek były mrozy dosyć duże może to m a jakiś wpływ, a auto stało na podwórku nieruszane do wtorku rano. We wtorek podłączam akumulator, i niby wszystko ok (niby bo nie sprawdzałem czy pilot działa bo bez aku auto otworzyłem z kluczyka) do momentu kiedy otworzyłem tylną klapę samochodu zaczął wyć alarm, auto przestało reagować na pilota, a mi już skończyły się wszelkie pomysły co do możliwości rozwiązania tego problemu. Proszę o pomoc w tej sprawie.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 19:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak próbowałem przy otwartych drzwiach, zamkniętych, otwartych na "szeroko" z zewnątrz, w wewnątrz, siedząc w aucie zamkniętym od środka otwartym no jak już pisałem pomysły mi się skończyły...
może przy wymianie bateri uszkodziłes pilota
Masz kod Immo?
Jak masz to można recznie wyłączyć immo
Jak nie masz immo to musisz podłączyć sie pod komputer i zgrać ten kod
czasami ponoć reaguje na kilkukrotne duszenie otwórz
Zastanawia mnie dlaczego zaczał wyć dopiero po otwarciu bagażnika. Powinien wyć zaraz po założeniu klem.
nie do końca zrozumiałem jedną rzecz, przy pilocie zaczałeś grzebać po problemie z alarmem tak? nie wiem czy to było dobre posunięcie, bo teraz nie wiadomo do końca czy działa w ogóle ten pilot. Może przy wymianie uszkodziłeś jakieś styki.
kodu immo nie mam, najpierw sprawdzałem na tym jak pilot był na starej baterii nie ruszany potem na nowej i dalej tak jak już opisałem, sprawdzałem także na drugi przycisku ale ciągle bez efektu
no to jutro bd działał po kolei:
- wiązka kabli w bagażniku
- kabel od masy przy akumulatorze
objawy mam dokładnie takie same jak tu http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?p=148718 to ten link co podał Staf
jak sprawdzę to co napisałem wyżej dam znać jak efekty chodź już tak dobrej myśli jak na początku tej "zabawy" nie jestem
[ Dodano: Sro Gru 23, 2009 16:05 ]
no więc tak:
auto stało dłużej bez aku i podłączyłem go rano dzisiaj i alarm nadal uzbrojony no wiec sprawdziłem kable w bagażniku w sumie bez efektu wszystko tak jak być powinno, masa przy aku tez nie budzi raczej żadnych zastrzeżeń wiec co mam dalej robić ? auto nadal nie reaguje na pilota
witam! czyli w obecnej sytuacji auto jest unieruchomione? czytałem w książce obsługi że w takiej sytuacji trzeba wyłączyć immo kodem !wtedy immo już nie bedzie aktywne aż do momentu zamknięcia auta pilotem!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum