witam
chcialbym opisac moja przygode ze swiecami iskra
postanowilem profilaktycznie wymienic przewody i swiece...kupilem swiece iskry zwykle dla r25 gdyz byly bardzo tanie okolo 7,50 za sztuke - mysle co mi tam, tanie sproboje
po wymianie kabelkow NGK i swiec samochod zaczol przerywac w zakresie 3-5k obrotow
wiec wsadzilem stare przewody na ktorych wszystko dzialalo poprawnie - przerywanie nie ustapilo. wsadzilem stare swiece wszytko bylo ok wniosek jeden swiece iskry okazaly sie do niczego..troszke sie wkurzylem i zawiodlem wiec postanowilem napisac do iskry
ku mojemu zdziwieniu z samego rana telefon "zakladany prceyzyjne iskra...lekki szok "
mily pan zebral dane silnika dokladne informacje i poprosil zebym je odeslal - labolatorimum sprwdzi szok wiec wyslalem swiece i przyslali mi inne odpowiedniki boscha tych na ktorych wszytko chodzilo nie mialem jeszcze okazi sprwdzic czy sa ok ale pewnie tak w kazdym razie jak bedziecie brali dla R25 to uwazajcie..jest jakis blad w katalogu chyba.
W kazdym razie warto pochwalic iskre za wzorowe podejscie do klienta oby wiecej takich firm..dla ktorych kazdy klient jest wazny...
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 18:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie tyle klient ważny co ostatnio modne są certyfikaty ISO , między innymi te odnoszące się do jakości oferowanych usług i podejścia do klienta. Kto chce sie pochwalić certyfikacikiem musi mieć protokoły postępowania w razie reklamacji i zażaleń które jaso określają kto i w jakim terminie jest odpowiedzialny za odpowiedź interesantom. Odkąd wiadomo komu sie dostanie po d.... za olanie skargi to firmy się przykładają do porządnej obsługi.
Koledze raz nie zasmakował ketchup Heinza i wysłał zażalenie do producenta to mu przysłali list z przeprosinami i nową butelkę ketchupu hehe
Świece iskry używałem zawsze w polonezie i nigdy nie zdarzyło mi się by ten cud polskiej motoryzacji źle chodził. Nie wachał bym sie przed zakupem do żadnego samochodu ( obojętnie czy diesel czy benzyna ) ale niestety trudno dostac iskry tu gdzie mieszkam. Wszędzie NGK lub Bosch a o iskrach tylko złe zdanie wszyscy mają.
dzięki wysłałem sprzedawcy pytanie o dostępność towaru, teraz tylko czekać. Jeśli się okaże że po wymianie przewodów paliwowych dalej będzie słabo palił (zakładam ze po wymianie przewodów filtr już nie będzie się zapowietrzał) to zamawiam te świece i sprawdzę ile są warte. Mam nadzieję że pożyją jakiś czas bo średnio mi się widzi wymontowywanie pompy wtryskowej.
[ Dodano: Czw Paź 22, 2009 10:55 ]
Po telefonie do norauto zdziwiłem się trochę bo mi powiedzieli że świece żarowe NGK do silnika L serii kosztują 35,50 (symbol bodajże dp17) gość sprawdzał 2 razy i według tego co szosownik podał zgadzało by się bo zamiennikiem tej świecy ngk jest iskra o podanych wcześniej symbolach. Co lepsza te same świece NGK dp 17 na allegro jakiś koleś sprzedaje po 49zł/sztuka.
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum