R i MG nie maja tego samego zawieszenia
R i MG nie maja takiego samego prormienia skretu, bo MG ma inna maglownice, precyzyjniejsza, ale mniej skretne kola - zawracania na 3 moglbym nie zaliczyc
jezdze na zimowkach GM et 49 i u mnie wszystko gra
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 00:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
10% zostawilem sobie rezerwy jakby sie okazalo, ze jednak nie (taki studencki nawyk, lepiej sie nie wychylac )
raptem 4mm do wnetrza auta nie bedzie tragedii.
Pamietaj tylko o otworze centrujacym 56.1 mm oraz srubach stoznowych przelotowych M12x1,5 do tych felg pozdro
ET49 bardziej wystaje z nadkola niż 45, a nie się chowa
Poza tym przy takim rozmiarze ET30 by pewnie nie obcierało.
jak juz poprawiamy to poprawiamy.
ET wymiar jest to wymiar miedzy czescia dociskowa do piasty a osia symetrii felgi. Takze jezeli ET jest wieksze to odleglosc miedzy osia symetrii felgi a miejscem docisku do piasty sie zwieksza, czyli felga WCHODZI w nadkole.
Odwrotnie gdy zmniejszasz ta odleglosc to kolo wychodzi!
NP jak masz ET20 to zaledwie 20 mm jest miedzy osia felgi a piasta, czyli kolo chamsko wystaje poza obrys auta. Do tego jak flega jest szeroka 7,5cala albo 8 czy wiecej to jeszcze bardziej wystaje!!!!
faecd, zależy od osadzenia piasty. Ja jak będę kombinował felgi to takie żeby schodziły się równo z budą. Bo ta 15' roverowa to troszkę kiczowato wygląda.
Szkoda że do R nie pasuje stal. Bo bardzo mi się podoba szeroka stal.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
greg-si, to wtedy bierz max co wejdzie na styk z obrysem karoserii czyli et35 i 7 cali szerokosci. 7,5 juz wylezie wiem co mowie bo mam takie w garazu ktore glupi kupilem a pozniej zaczalem sie zastanawiac czy wejdzie.
Oczywiscie powyzszy wariant na max laczu 195 bo 205 moze juz chciec wychodzic poza obrys
bula21 napisał/a:
Co myslicie o feldze 16' 9J et 15 ? oczywiscie na tyl
ostro i bezsensownie
greg-si, to wtedy bierz max co wejdzie na styk z obrysem karoserii czyli et35 i 7 cali szerokosci. 7,5 juz wylezie wiem co mowie bo mam takie w garazu ktore glupi kupilem a pozniej zaczalem sie zastanawiac czy wejdzie.
Oczywiscie powyzszy wariant na max laczu 195 bo 205 moze juz chciec wychodzic poza obrys
bula21 napisał/a:
Co myslicie o feldze 16' 9J et 15 ? oczywiscie na tyl
ostro i bezsensownie
haha nie szeroko do przodu 7,5 tyl 9
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum