ADI - czyli w moim przypadku nie mamy 100% pewności, że są platynowe ? Mam przejechane coś 47 tyś wszystko biega "jak ta lala" lecz jeżeli to są zwykłe świece to nie będę czekał i zmienię teraz. Jeżeli to są platynowe to poczekam.
Zouzuniu - czyli wszystko jasne mam platynowe - nie mój temat więc tylko DZIĘKUJE.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 20:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
lecz ja (tak bardzo nieśmiało) pytam czy na 100% w moim roverku 45tce 1,4 z 2004 o końcówce VINu : 4d636370 są świece platynowe ? Gdy wykręciliśmy miesiąc temu jedną z nich (tak aby oglądnąć) to tam były tylko jakieś dziwne symbole (nie pamiętam jakie) - bez wskazania marki.
Dziwne symole ( NLP 100290 ) to nr ref. fabrycznych platynowek. Wiem ze juz wiesz , ale potwierdze ze masz na 100% platynowe swiece. Fabryczne swiece to Championy ,jak chcesz wymienic (nie ma po co bo jeszcze nie czas) to mozesz zastapic NGK, BERU sa oki ,ale dobrane z katalogu maja troche inny ksztalt na koncowce i troche nie dobrze sie zatrzaskuja na nich cewkki i przewody ( mam Beru jakos jest oki narazie).Pozdr.
Keczu - widzę, że masz tego samego roverka - będę się więc Ciebie trzymał i Cię napastował ...... "jak by co"..... oczywiście w granicach koleżeńskich ... . Rzeczywiście chyba taka właśnie była gdy ją wykręciliśmy - czyli na 100% mam platynowe. Tylko jeżeli jeszcze pamietasz przerwę ? nam wychodziła jakaś taka większa - nie pamiętam ale chyba 1,1 a może 1,2 albo i 1,3 ?
Piszesz, że masz Beru - dlaczego już zmieniałeś ? przejechałeś 100 tyś ?
Napisz jeszcze czy świece należy odkręcać na ciepłym silniku czy lepiej zimnym ? (silnik - aluminium)
Keczu - widzę, że masz tego samego roverka - będę się więc Ciebie trzymał i Cię napastował ...... "jak by co".....
Ok.Bede gotowy "jak by co"
IROLA napisał/a:
Tylko jeżeli jeszcze pamietasz przerwę ?
Nie pamietam, mam swiece w skrzynce z narzedziami, ale nie mam czym zmierzyc. Jak niczego nie dotykales to przerwa jest oki, ustawiona fabrycznie, teraz raczej sie nie reguluje przerw na elektrodach.
IROLA napisał/a:
nie pamiętam ale chyba 1,1
-taka jest fabrycznie czyli oki.
IROLA napisał/a:
Piszesz, że masz Beru - dlaczego już zmieniałeś ? przejechałeś 100 tyś ?
Nie nam 100tys.km.(jakies 38 tys. mil) ,ale kolega ma sklep z czesciami i jak jestem w Polsce to staram sie cos u niego kupic bo interes kiepsko idzie. I powaznie sa inaczej uksztaltowane na koncu i zle to troche pasuje ,ale jakos na razie dziala, bo cewki sa mocowane srubami, bez nich poprostu zeskakiwaly z koncowki swiecy
IROLA napisał/a:
Napisz jeszcze czy świece należy odkręcać na ciepłym silniku czy lepiej zimnym ? (silnik - aluminium)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum