witam mam pytanko ostatnio samochod mi postal pod domem 4 dni i nie odpalal,
akumulator mam napewno do wymiany ale nic naladowalem go i poszedlem po paliwko na cpn, bo nic o dziwo nie bylo, dalej zalalem samochod z 17l i wskazowka z paliwem sie podniosla, jechalem akurat do domu i po 50 km wskazowka opadla za czerwone pole, i tak przejechalem 130km, nastepnego dnia zalalem samochod z 5l - pojezdzilem po miescie 30km rano odpalalm pochodzil 1min i zgasl sam bo paliwa nie bylo, co to jest kurka masakra palilby 5l nas 30km? normalnie lapie cieplo, nic nie wycieka nie wiem ale chyba plywak mi nie pokazuje cos paliwa??? ma ktos jakis pomysl?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 27, 2010 14:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tez byłem zaskoczony spalaniem swojego R214 16v po zakupie. srednio 9-12L
ale zauwazylem ze nie nalezy schodzic ponizej 2000rpm bo wtedy pali więcej, ja utrzymuje swojego tak ok 2000-3500/4000rpm i wychodzi ok 9,5 na 100 (miasto) natomiast 7l (poza miastem)
Moja 214 paliła w mieście nawet 11,5 litra(ale to Wrocek i korki)w trasie to spadało nawet do 6,7 litra (autostrada niemiecka 140km/h)a tak po miesie to mi sie wachało od 9,5 do 11,5.
kolego a ta 416 ile ci teraz wypije? bo mialem tez okazje kupic 416 w automacie, tyle ze sprzedawca mowil ze pali ok 10l na 100 i to mnie troche odstraszylo a tu trafilem na 214 z wiekszym spalaniem hehe
polecam takze lanie paliwa Pb98 zauwazylem ze wtedy spalanie jeszcze mniejsze.
Jak na razie ten skubaniec ponizej 14 zejsc nie chce.Zobaczymy w lecie.Na razie jestem jeszcze na etapie napraw(do zrobienia tłumik,wszelakie uszczelki wydechu,czujnik temperatury i sona LAMBADA;)do sprawdzenia).Z tymi 10 litrami na automacie,to.....modlitwa do Św. Pietra,takie spalanie to chyba w trasie.W miescie automat szwagierki(1,6 zetec(silnik fokusowy przed wrzuceniem do fokusa) w eskorcie)wypija 13 litrów na każda stówke:/
14l/100km to ja nie mam pojęcia co jest nie tak z Twoim autem ale ja teraz na tych mrozach i śniegach na mieszanej trasie mam koło 8 litrów W tygodniu sprawdziłem jak spali jak pójdzie prawie do odcinki w trasie i jestem mile zaskoczony, bo koło 9,5l a prędkości były 140-160km/h A ja zrobiłem test ptrzed zimą to zszedłem na spokojnie poniżej 7
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum