Wysłany: Pon Lut 01, 2010 22:01 [R416 Si 97r.] Problem z odpalaniem
witam
Mam problem z odpalaniem swego roverka.
Po przekręceniu zapłonu auto odpala na chwilkę i gaśnie. Ponowna próba odpalenia to odczekanie kilkunastu minut lub zabawa pompką paliwa żeby ponownie zrobić ciśnienie w układzie. Czy ktoś miała taki problem?
Szukałem na forum ale podobnego przypadku nie znalazłem
Problem nr2.
Nie chodzi wentylator chłodnicy, ale jak zdejmę wtyczkę z czujnika temp. to wentylator zaczyna pracować
Ostatnio zmieniony przez thef Wto Lut 02, 2010 10:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 22:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zapala dobrze a potem buch-gaśnie? To z dużą dozą prawdopodobieństwa wina silniczka krokowego biegu jałowego silnika. Pierwsze, co zrób, to włącz zapłon, bez odpalania silnika, otwórz maskę silnika i ręcznie wychyl pięć razy przepustnicę ręką. Powinien wtedy zadziałać tryb serwisowy silniczka i nastawi się on w pozycję nominalną, tak przynajmniej mam w swoim leciwym Poldoroverze. No i jak już - to sprawdź czystość zespołu przepustnicy i samego silniczka. Co rok, dwa, wypadałoby go wykręcić, wyczyścić, wymyć jego kanały, w których siedzi, itd..
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum