Wysłany: Nie Lut 07, 2010 01:43 [R800] Nietypowa kontrolka w zestawie wskaźników
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: wszystkie
Czy orientuje się ktoś do czego służy ta żółta kontrolka po prawej stronie nad paliwowskazem ? Wg mnie jest to informacja o możliwości wystąpienia gołoledzi, ale pewności nie mam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 04, 2011 22:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 01:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 473 Skąd: Katowice
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 07:35
Owner's Handbook twierdzi że to jest snow mode. Skrzynia biegów pracuje w trybie zimowym jeśli się świeci. Wyłącznik jest koło dźwigni biegów ten z przodu. Ten z tyłu z literką S jest do załanczania trybu sportowego. Załączenie trybu zimowego wyłancza tryb sportowy i tempomat.
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 18:36
Pewnie ta funkcja była od modelu KV6, ale z tego co jest napisane w manualu to polega ona tylko na pomijaniu 1 biegu, czyli samochód zawsze rusza z dwójki więc nic specjalnego.
Jakiś czas temu poważnie zakopałem się w śniegu, wpadłem w jakieś koleiny które były pod śniegiem, nawet drzwi nie mogłem otworzyć bo samochód przykleił się do ściany śniegu. Więc wychodziłem i wsiadałem przez drzwi pasażera, łopatą kopałem śnieg pod kołami i zapadałem się coraz głębiej tak że gumowy spojler z przodu nawet się zawinął tak samochód osiadł. Dopiero po jakiejś godzinie miałem pomoc i udało się wyjechać.
Teraz dopiero przeczytałem że powinno się lekko trzymać nogę na hamulcu przy wyjeżdżaniu ze śniegu, żeby zblokować dyferencjał, dobry pomysł, jakoś na to nie wpadłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum