Wysłany: Czw Lut 18, 2010 11:07 [400 1,4 1998r.] LUCAS 3TXB - dokupiony na allegro,zadziala?
kupiłem pilot na allegro
http://www.allegro.pl/ite...r_oryginal.html
ja mam LUCAS 3TXB KEY działa bezawaryjnie, ale mam zapasowy klucz bez pilota i kupiłem taki sam pilot, czy będzie działał, czy trzeba go jakoś programować ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 11:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Programować a po co? Przecież byle jaki pilot otworzy każdego Roverka. Sa setki tysięcy pilotów do Roerków ale każdy ma ten sam kod w sobie żeby ułatwić życie złodzieją
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
A tak na poważnie - potrzebne jest programowanie testbookiem, koszt z tego co pamiętam około 100 zł. Musisz popatrzyć na stronie, który zakład mechaniczny coś takiego posiada, bo z tego co kojarzę to w Polsce takich serwisów można wyliczyć na palcach dwóch rąk
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 69 Skąd: Klęczany/Nowy Sącz
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 21:17
Cena 350pln się zgadza ale po odliczeniu ceny już kupionego pilota powinno wynieść około 70 pln, niestety kodu kluczykowego nie zczyta. Programowanie trwało 5min na parkingu w Limanowej. Moim zdaniem w okolicach Sącza taniej nie zrobi.
Wg aukcji internetowej, na której się ten Pan ogłasza, jest możliwość odczytania kodu immo. Kod kluczyków, o którym piszesz, to zupełnie inna bajka i nie można go odczytać żadnym softem. To po prostu kod "kształtu" kluczyka. Powinien być wygrawerowany na specjalnej blaszce dołączonej do kluczyków.
Cytat:
Cena 350pln się zgadza ale po odliczeniu ceny już kupionego pilota powinno wynieść około 70 pln
Ten Pan daje piloty nówki czy używki?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 69 Skąd: Klęczany/Nowy Sącz
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 19:54
Pilot nowy fabrycznie,zaglądałem do środka czy nie została założona tylko nowa obudowa-3TXB, działa super-większy zasięg. Pomyliłem określenie-oczywiście chodziło mi o kod immo. Kod czterocyfrowy zczytany przez tego pana nie działa pomimo wielokrotnych prób. Pierwsze dwie próby wykonał sam i powiedział że nie wie co jest grane,później wielokrotnie próbowałem samemu,dokładnie z opisem zamieszczonym w technicznym faq,nie udało się,i sam już nie wiem czy problem jest w źle zczytanym kodzie czy w moim samochodzie. W każdym razie kluczykiem immo nie jestem w stanie wyłączyć. Czytałem na forum że do zczytania kodu immo jest jednak potrzebny testbook T4,tylko gdzie mam go szukać. Wracając jednak do tematu-z nowego pilota jestem zadowolony działa niezawodnie prawie rok,choć dałem za niego aż 350 pln.Dodam jeszcze że immo działa mi prawidłowo-przynajmniej wszystkie funkcje opisane pięknie w technicznym FAQ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum