Wysłany: Nie Lut 21, 2010 23:28 Jakie Oc najtaniej i gdzie ?
Witam jestem młodym kierowcą 20 lat zniżki 20% z Irlandii i prawo jazdy irlandzkie i gdzie najtaniej myślicie ze ubezpieczane roverka ( nie mam dziadka ojca itp żeby na siebie wzięli
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 23:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam.
Nie wiem skad bierzecie takie ceny ja mam 25 lat pj rok i za ubezpieczenie zaplacilem 674 pln za rok w tym NW moj unezpieczyciel to compenca. Aha i kalkulator na stronie jakiegokolwiek ubezpieczyciela ma sie nijak do tego co mozna uzyskac rozmawiajac z nim osobiscie
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 03 Lip 2008 Posty: 755 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 20:32
Budyn napisał/a:
Nie wiem skad bierzecie takie ceny
wszystko zalezy przede wszystkim od miejsca zameldowania i pojemnosci silnika, do tego wiek, znizki/zwyzki za bezszkodowa jazde, plus inne znizki/zwyzki (np platnosc w jednej lub kilku ratach)
Budyn napisał/a:
Aha i kalkulator na stronie jakiegokolwiek ubezpieczyciela ma sie nijak do tego co mozna uzyskac rozmawiajac z nim osobiscie
niekoniecznie. po prostu kalkulator jest mniej dokladny, poza tym nie koniecznie bedzie mial najaktualniejsze taryfy wszystkich TU, ktore przelicza.
dlatego napisze po raz milion piecset trzydziesty dziewiaty- zawsze warto pojsc do jakiejs multiagencji- bedzie bardziej konkretnie niz w takim internetowym kalkulatorze (ktory ma dac tylko orientacyjne skladki).
Aha i kalkulator na stronie jakiegokolwiek ubezpieczyciela ma sie nijak do tego co mozna uzyskac rozmawiajac z nim osobiscie
akurat w obecne ubezpieczenie brałem w PZU i cena obliczona w kalkulatorze zgadzała się co do grosza z tym co usłyszałem na miejscu. To po pierwsze, a po drugie jest pare firm co zawierasz ubezpieczenie przez internet więc jak w takim przypadku kalkulator moze się mylić.
Za samo ubezpieczenie w compensie jest na start 10% zniżek za zapłatę za cały rok jest kolejne 10% jak ubezpieczałem auto brakowało mi 2 miesiące do 25 roku życia:) ale to tez dało się przeskoczyć, w sumie to racja co do miejsca zameldowania bo mieszkam ( zameldowany jestem ) w miasteczku do 20 tys mieszkanców. Ale gdy obliczałem sobie składki na kalkulatorze ubezpieczycieli to wychodziły mi sumy dwa razy większe niż zapłaciłem wiec dlatego uważam że warto iść bezpośrednio do ubezpieczyciela a nie sugerować się wynikiem kalkulatora.
Ja za swojego Rovera, 2.3 litra silnik, warszawa, 27 lat, prawo jazdy od 7 płacę 560. Żadnych zniżek nie mam, nic nie musiałem negocjować - mam ofertę przygotowaną dla firmy przez AON.
To jezeli mam na firme auto to gdzie najlepiej i od czego to zalezy?
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 03 Lip 2008 Posty: 755 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 20:35
Perez, jesli auto na firme (ztcp musi byc to w dowodzie rejestracyjnym wpisane), to musisz podejsc rowniez do jakiegos multiagenta/brokera, wowczas liczy sie skladki w/g innych taryf niz dla klientow indywidualnych.
moze to byc tez chocby AON jak pisze kolega wyzej- http://www.aon.com/poland/ , pytanie tylko jak Ci sie to oplaci co prawda nigdy sie tym nie interesowalam, ale mam wrazenie, ze korzystne warunki beda raczej dla wiekszych przedsiebiorcow. nie mniej sprobowac nie zaszkodzi.
Joa, dzieki sprawdze, bo akurat mi sie ubezpieczenie konczy.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
W takim razie sprawdź to https://www.youcandrive.pl/direct/home.seam
Program ubezpieczeniowy Hestii dla młodych kierowców.
Przy spełnieniu określonych warunków może okazać się opłacalne.
_________________ ROVER 400 - BLUESMOBIL
soviet100 [Usunięty]
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 19:51
Dobra sprawę rozwiązałem . Dziadek współwłaciciel auta . 60% zniżek i 40 lat prawo jazdy wyszło coś koło 400zł na rok .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum