Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich.
Mam pewien problem z którym ani ja ani mój mechanik nie może sobie poradzić.
Po odpaleniu auta załącza się ssanie i wszystko jest ok, po nagrzaniu się też. Dodam gazu i obroty spadają do 900 co jest normalne.
Ale po przejechaniu czasami 1 a czasami 5-10km powstaje problem.
Jak wrzucam na bieg jałowy i hamuje do skrzyżowania to obroty trzymają się w granicach 100, po zatrzymaniu się na światłach wracają bardzo powoli do 900. Nie falują, podczas jazdy nie ma problemów z autem.
Tak jak napisałem po przejechaniu km...x... jak dodam gazu to obrotu spadają załóżmy z 2000 normalnie w dół z tym że zatrzymują się na 100 a czasami na 0 i autko czasami zgaśnie, a jeżeli nie zgaśnie to one po ok 1sek. wracają do 900. To że auto zgasło zdarzyło mi się to może z 3 razy
Kolejny problem:
Zapaliła mi się kontrolka check engine dwa razy na trasie. Po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu problem ustaje. Zdarzyło mi się to tylko 2 razy od m-ca przy czym podczas świecenia lampki nie odczułem żadnych zmian w aucie.
Posiadam w domu kabel KKL z VW, u mnie w autku właśnie takie wejście jest zamontowane. Może ktoś wie jakim programikiem mogę sobie zdiagnozować auto?.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lut 12, 2011 22:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 22:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jezeli chodzi o obroty to ja bym popatrzyl na silnik krokowy, przepustnice, oraz wszystkie wezyki wokol ukladu dolotowego. Wszystko musi byc czyste i szczelne.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum