Może jakimś kluczem uniwersalnym, regulowanym podejdzie, albo kluczem francuskim. Lub mocno kompinerkami ścisnąć, powinno pójść w miarę sprawnie. Nie wiem czy dokupisz sam odpowietrznik, ale jak popytasz na forum, to ludzie mają poniszczone wysprzęgliki wraz z tymi końcówkami. Ja też powinienem mieć ze dwie takie końcówki, pewnie w idealnym stanie.
No nie wydaje mnie się
Ja nie mam problemów, żeby sprzęgło odpowietrzyć i dwie ręce zawsze mi wchodzą.
Są takie małe klucze (żaby) można nimi dobrze ścisnąć a drugim kluczem (chyba 13) oczywiście trzymać całą rurkę, żeby nie ułamać. Z resztą co się będziesz trudził, jak mechanik upierdzielił gwint, to niech się teraz męczy i odkręca lub wymienia
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 20:19
kardi tylko niech trzyma dobrze kluczem 13 bo uwali Ci rurkę i wtedy będzie lipa. A może nie może odkręcić bo tylko odkręca jednym kluczem 8.
Tak jak poprzednicy napisali. Dobra żaba i klucz 13 i nie ma siły aby nie odkręcił.
W razie czego też mam stary wysprzęglik więc mogę podrzucić do Gdańska
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Mam takie pytanie: Czy końcówka przez którą się odpowietrza pompkę sprzęgła,wysprzęglik powinna być nieruchoma czy obracać się. Mam miękki pedał sprzęgła i postanowiłem odpowietrzyć układ. Okazało się, że kręci się dookoła i jest mokro.Czy jest na to jakaś rada a może sprzęgło się kończy.
_________________ Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Cze 10, 2011 07:58, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 19:38
Miras31 napisał/a:
Takl właśnie tam i chyba tam się zapowietrza.
Zaklej dookoła na łączeniu rurki z odpowietrznikiem jakimś mocnym klejem. Jedyny chyba sposób bez wyciągania wysprzeglika. Odtłuść tylko dobrze wcześniej miejsce łączenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum