Wysłany: Sro Mar 03, 2010 09:18 [R220 sdi] Czujnik biegu wstecznego - nie zawsze łączy.
Witam, problemem jest poluzowany, zaznaczony na zdjęciu, przewód wychodzący z czujnika biegu wstecznego.
Przez to, że jest poluzowany, nie zawsze działa, a pech chciał, że właśnie wczoraj to wyszło przy robieniu badań technicznych
Jeden z forumowiczów napisał, że można tą końcówkę plastikową, do której wchodzą te dwa przewody, wyjąć. Poczyściłem ale wyjąc nie dałem rady, wogóle ta końcówka plastikowa ( czarna ) się nie rusza.
Nie chcem niczego popsuć, więc wolę najpierw zapytać, czy aby ustekę tą naprawić, powinienem odkręcić kluczem 19 ten czujnik, czy może próbować do skutku z wyjmowaniem samej końcówki?
p.s. narazie, poruszałem tym luźnym kabelkiem, docisnąłem go i teraz światła biegu wstecznego działają, na badaniach pewnie przejdzie, ale usterkę wolałbym naprawić skutecznie.
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 09:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po 1. nie potrzebnie zakładasz nowy temat trzeba było w starym dalej pisać
Po 2. sciagnij sobie RAve: http://www.roverki.wieniawa.net.pl/rave/Rave.iso
Po 3. Według Rave widać ze sam czujnik nie ma wtyczki na korpusie tylko na kablu trochę dalej. Mozna go odpiąć jak widać n zdjęciu przy pkt. 3
W najgorszym wypadku nowy czujnik kupić, ale spróbuj najpierw wykręcić czujnik i zobaczyć czy się tego nie da jakoś rozebrać. Jak nie to zalej ten czujnik klejem żeby się kabelki nie ruszały i tez sie będzie trzymało Tylko w takiej pozycji żeby był kontakt.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum