Mam problem. Aktualnie zmuszony jestem wypełniać bardzo dużo formularzy. Od firmy X otrzymałem druczki samokopiujące jednak ich wypełnianie ręcznie jest tragiczne...
Zeskanowałem taki drug do JPG (300DPI) i chciałbym zrobić sobie taki myk żeby wypełniać to na komputerze i drukować.
Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić ?
Próbowałem w wordzie jako znak wodny/tło i jakaś abstrakcja...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 15:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
możesz np. kupić program Abby Fine Reader, tam jest taki dodatek jak form filler. Skanujesz formularz odnajduje pola, wypełniasz, drukujesz (możesz razem z formularzem jak masz ochotę) bez większych problemów, na prawdę fajnie działa (moja siostra w szkole używa do wypełniania świadectw)
a ręcznie to chyba bardziej by pasowało wstawianie pól tekstowych w jakimś programie graficznym, choćby w Gimpie, tylko to wymagałoby od Ciebie trochę więcej przygotowań... ale jeśli to ma być tylko jeden formularz cały czas to w zasadzie czemu nie.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ewentualnie ściągnij wersje trial Fine Readera bo nie wiem czy zakup jest opłacalny do jednej roboty. Wszystko zależy czy każdy z tych druczków ma być inaczej wypełniony czy wszystkie tak samo jak tak samo to najlepiej w jakimś programie graficznym jak każdy inaczej to wygodniej będzie edytować jako dokument tekstowy...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
w wordzie masz takie coś jak pole tekstowe które możesz sobie przesuwać,
linijką pomierzyć wymiary i odległości okienek formularza, poukładać tak samo w wordzie i potem spróbować druku na dostarczonych formularzach
foxit reader- programik darmowy i właśnie przetestowany.
Przyjazny użytkownikowi (tekst w trakcie pisania można przesuwać kursorami (góra/dół i na boki)
to zwykły edytor PDFów
W porównaniu do acrobata pro, czy standard brak mu połowy funkcji i bardzo denerwujący jak dla mnie
ale fakt da się wstawiać pola, niemniej funkcjonalnie to będzie mniej więcej to samo co w fotoszopie, za każdym razem będzie się trzeba bawić we wstawianie pól w formularze, zresztą
michone napisał/a:
probowalem adobe acrobatem (bo mam wersje w pdf)
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum