Wysłany: Wto Mar 16, 2010 17:51 [R75] Konsola środkowa
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Parę dni temu zakupiłem ROVERA 75 CDT, jest w idealnym stanie mimo 11 lat, oprócz złamanej obudowy zapalniczki i braku styku jednego kierunku położenia lusterek (z czym się uporałem) nie am do niego zastrzeżeń. Dzisiaj zakupiłem używaną obudowę zapalniczki i popielniczki, ale mam problem z wymontowaniem. Podejrzewam, że trzeba zacząć od radia i panelu sterowania klimatyzacją. Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 22:06, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 17:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Najbezpieczniej zacząć od radia, tzn. najpierw odkręcić dwie śrubki trzymające daszek nad radiem (popatrz od spodu na daszek), potem wysunąć daszek do przodu, potem dwie śrubki u góry od radia i wyjąc radio (na dole jest na zatrzaski) a potem dopiero rozbierać panel klimy, wtedy wszystko dokładnie widać co i jak. Można oczywiście bez demontażu radia ale wtedy coś można ukruszyć gdy się to robi pierwszy raz i nie wie w jaki sposób jest zatrzaśnięty panel klimy.
zetkaii, nie prawda, sam moduł klimatyzacji przykręcony jest czterema śrubkami bez jakiegokolwiek styku z radiem, po odkręceniu tych śrubek panel klimy łatwo wychodzi do przodu, radio można zostawić na miejscu, po co sobie roboty dokładać i kosztów, boradio może stracić pamięć i może kodu nie ma zapisanego
Tak, tylko żeby odkręcić śrubki panelu klimy wcześniej należy zdjąć plastikową część osłaniającą te śrubki, która jest na zatrzaskach i któryś z tych zatrzasków można sobie uszkodzić jeśli się nie ma wprawy
zetkaii, tak jak piszesz, ale wystarczy uważnie po bokach podważać, nie trzeba do tego ''rujnować'' całego radia tylko po to żeby nie uszkodzić zatrzasków, a najlepiej pozbyć się na samym początku niby drewienka prostokątnego z pod panelu klimy w którym teoretycznie i nie raz praktycznie są otwory na guziki wyposażenia dodatkowego R.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum