Wysłany: Sro Mar 24, 2010 22:33 [R200 1,4 16V 94 pb lpg] Przednie lampy do wymiany
Witam takie pytanko mam
Ja tu nowy jestem a chodzi o roverka kolegi bo prawie mu swiatla nie swieca i sa ustawine bardzo wysoko, ja u siebie a mam opla bez problemu odkrecilem lampy wyczyscilem je i od razu poprawa jest a u niego raz ze regulacja nie dziala to swiatel prawie niema. Jak one sa tam zamocowane? Nie moja fura wiec nie chce niczego zniszczyc pokretla od regulacji nie mozna ruszyc w zadna strone no i jak je wyjac? Zeby zdjac grill to trzeba caly zderzak wyjmowac z lampami tez tak jest?
Z gory dzieki za odpowiedz pozdr
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 22:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No więc tak, da rade wyjąć lampy bez ściągania zderzaka ale trzeba się naszarpać i można coś połamać, lepiej ściągnąć zderzak (jakieś 15min) i wyjąć je bez problemu.
Co do regulacji jak je wyjmiesz to z tylu jest takie małe pudełeczko (silniczek) można je otworzyć i sprawdzić czy zębatki się nie zablokowały, ewentualnie delikatnie popsikać WD 40.
A co do czyszczenia to miałem ten sam problem, więc rozkleiłem lampy wszystko wyczyściłem i nic, więc wypolerowałem klosze ( to był mój błąd) było jeszcze gorzej, najlepszy sposób to nowe lampy koszt około 150zl za sztukę (nowe).
Ja kupiłem nowe i nie załuję na prawdę dobrze świećą
A jaki to jovejek W 200 generalnie oświetlenie pozostawia wiele do życzenia, u mnie dopiero wymiana na Angel Eyes + halogeny dała pożądany efekt, ale to wydatek 600 zł
themartino napisał/a:
najlepszy sposób to nowe lampy koszt około 150zl za sztukę (nowe)
To lampki Valeo, też widziałem je w tej cenie, do tego żaróweczki Philiphs Blue Vision (50 zł) i też powinno być dobrze tylko nie wiem czy są przystosowane do elektrycznej regulacji, ale to mały problem, wystarczy dobrze ustawić
Wielkie dzieki za odpowiedz, polerowac nie mialem zamiaru chcialem je tylko wyczyscic z nadzieja ze bedzie troche lepiej ( u mnie to pomoglo) w weekend sie z tym bedziemy bawic to zobacze co i jak dzieki pozdrawiam
To lampki Valeo, też widziałem je w tej cenie, do tego żaróweczki Philiphs Blue Vision (50 zł) i też powinno być dobrze tylko nie wiem czy są przystosowane do elektrycznej regulacji, ale to mały problem, wystarczy dobrze ustawić
Są przystosowane, wystarczy przełożyć silniczki.
Ja nie wiem jakie mam żarówki bo to mechanik po wypadku mi wsadzał ale muszę przyznać że mile mnie zaskoczyły, więc nowe lampy + dobre żarówki i będzie git.
Pytanie podpinające się pod temat.
Słaba jakość światła padającego o zmroku tzw . szarówa wtedy bardzo słabo świecą moje lampy czy wymiana na nowe żarówki pomoże coś ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wydaje mi sie ze nic nie pomoze, ja w swojej viki do starych lamp dawalem rozne zarowki i zawsze efekt byl ten sam czyli brak efektu. Troche pomoglo czyszczenie kloszy ale tylko troche
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum