Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 19:39 [r214 1.4i 97] Obroty spadają poniżej 1000 po około 2 sek
Mam taki problem. Gdy dodam gazu, tak do 2-3 tys obrotów na biegu jałowym, obroty na 1 tys, czyli powinny być minimalnie poniżej tysiąca, spadają po około 1 sekundy do 2 sekund. Widać to na wskaźniku i słychać silnik, jakby na 2 sek chodził na ssaniu. Jeżdże do rezerwy więc może filtr paliwa? Silniczek krokowy? Miał, ktoś podobnie?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 19:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 19:44
mam tak samo nie przejmuje sie tym poniewaz spalanie w normie i auto chodzi jak powinno dodaje gazu obroty spadaja tak do 1000 i po ok 2 sekundach ida na 800-850 krokowy odpada bo moj jest sprawny ( pozatym wymienialem go jakis czas temu), filtr paliwa tez wymienilem w zeszlym roku. jazda do rezerwy to nic takiego, tez tak jezdze... gorzej jakbys jezdzil do samych oparow, wtedy by syf zasysalo.... a tak to nie powinno miec wplywu...
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
Ostatnio zmieniony przez zapal Pią Kwi 02, 2010 21:55, w całości zmieniany 1 raz
Po dodaniu gazu obroty mają automatycznie wrócić na 800 900 puszczając gaz. Nie ma być tak, że po zdjęciu nogi z gazu, spadają do 1000 1100 a dopiero po chwili wracają na normalny stan czyli 900. To nie są uroki K tylko coś jest nie tak. Coś szwnkuje.
cytat z artykulu
"Podczas powrotu do obrotów biegu jałowego (np. po wysprzęgleniu podczas dojeżdżania do świateł) ECM początkowo wprowadzi nieco wyższą liczbę obrotów biegu jałowego. Zapobiega to "wieszaniu się obrotów" po zamknięciu przepustnicy.
"
Czytałem to, ale mam też słaby akumulator. Zostawiłem wczoraj na światłach 5 min i już nie zakręcił. Krokowy jeżeli znajdzie ten błąd, słaby akumulator to wtedy zwiększa obroty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum