Witam, zerknijcie na ten model MG ZR i wypowiedzcie się co o nim sądzicie, czy warto go kupić? Jeżeli chodzi o ten silnik to istnieje opinia, że ma skłonności do przegrzewania się i później są problemy z uszczelką głowicy, ale czy każdy silnik benzynowy tak ma, czy to tylko jakieś trefne modele? Jak sprawdzić czy dane autko nie ma problemów z Przegrzewaniem się silnika? Z góry dzięki, za odpowiedzi, chcę kupić jakiegoś ładnego MGZR, ale musicie coś doradzić. Pozdrawiam wszystkich klubowiczów?
http://autoavant.otomoto....-C11864476.html
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 13:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Taaa do konca serwisowany a ostatni wpis w książce sprzed 70kkm i czterech lat. Żeby było śmieszniej to pod tym wpisem widnieje podpis Polaka, a auto z Niemiec rok temu sprowadzone Conajmniej dziwnie to wygląda. Prawa strona auta minimalnie źle spasowana (przedni błotnik z maską i zderzakiem, drzwi na zdjęciu robionym od tyłu auta górą odstają). Reszta wygląda nawet nieźle. Jeszcze widać, że uklejony w oleju cały przód głowicy (spod osłony zaworów).
A uszczelka głowicy to jak w kazdym silniku serii K, ale to awaria uszczelki pod głowicą a nie przegrzanie silnika. Z uszkodzonej uszczelki nie musi wynikać przegrzanie silnika. Poszukaj na forum- dużo było o tym pisane
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 103 Skąd: nowy sącz
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 18:11
Niestety już kilkukrotnie widziałem to autko na sprzedaż na necie w różnych ogłoszeniach więc podejrzewam, że coś z nim jest nie tak Pierwszy raz był na necie chyba na jesieni ubiegłego roku
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 19:58
Markzo napisał/a:
to chyba jego auto i dlatego taki post...
Też mi się tak wydaje Markzo, a poza tym w szukajkę właśnie wpisałem autora i wyrzuciło mi parę rzeczy z usterek więc tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu to autko jest niestety "zaniedbane" pozdrawiam
to może ktoś z was ma pewnego roverka mg zr na sprzedaż, bo widzę, że w ogłoszeniach w internecie raczej nie znajdę nic dobrego, może ktoś z klubowiczów chciałby oddać swojego cukiereczka w dobre ręce, to proszę pisać, pozdrawiam
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 99 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 21:24 Re: ...
bobbygal napisał/a:
to może ktoś z was ma pewnego roverka mg zr na sprzedaż, bo widzę, że w ogłoszeniach w internecie raczej nie znajdę nic dobrego, może ktoś z klubowiczów chciałby oddać swojego cukiereczka w dobre ręce, to proszę pisać, pozdrawiam
Też mi się tak wydaje Markzo, a poza tym w szukajkę właśnie wpisałem autora i wyrzuciło mi parę rzeczy z usterek więc tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu to autko jest niestety "zaniedbane" pozdrawiam
Nie cwaniakuj na forum tylko przyjedź sobie i oglądnij, a potem zabierz głos.
Sąsiad który zresztą wystawił mi na swoim profilu otomoto ogłoszenie sprowadza głównie mg zr z zachodu i rzekome usterki o których mowa NIE DOTYCZYŁY MOJEGO SAMOCHODU!
Ciekawe czy miałbym wystawiony samochód gdyby urwało mi w nim korbe, hehe.
Naprawdę myślenie nie boli i moja rada jest taka, żeby niektórzy na tym forum zaczęli uzywać rozumu...
Wrzuć zdjęcia swojego znakomitego dieselka i może ja ocenie go na podstawie zdjęć i napisanych przez Ciebie postów... ŻENADA!
kprzemo24, rozumiem, że skoro to Twój samochód, to nagle zaczęła Ci przeszkadzać obecność tego działu na forum. Nie chodzi tutaj o ostateczną i niepodważalną ocenę auta, ale głównie o to, aby oszczędzić ludziom fatygi, jazdy niejednokrotnie setki kilometrów do auta które się ledwo kupy trzyma. Nikt tu nikomu na złość nie robi, tylko pomaga w miarę możliwości uniknąć błędu. Nie ma się o co żołądkować.
nagle zaczęła Ci przeszkadzać obecność tego działu na forum.
W żadnym wypadku, przeszkadzają mi jedynie niekonstruktywne, nietrzymające się kupy wypowiedzi oparte na absurdalnych domysłach biorących się z nikąd... Wiem po co jest ten dział, ale w istocie sprawy raczej nie służy temu czemu służyć powinien...
Kprzemo... przyznales ze byly bledy w ogloszeniu, ktore ktos wchwycil. Wystawiasz auto na czyjes konto, handlarza... odzywasz sie do ludzi , nie cwaniakuj, uzywaj rozumu...
Nie zyskujesz w moich oczach takimi wypowiedziami, moglbys wiele powiedziec, wyjasnic na temat tego auta, a od pierwszego postu nic konstruktywnego.
Mojego diselka tez mozesz komentowac, mi to lottto, bo go nie sprzedaje, ale jak bede, to kazdy bedzie mogl zadac nawet najglupsze pytanie a ja na nie odpowiem taka rola kupujacego, pytac, sprzedajacego odpowiadac zgodnie z prawda
OT - osobiscie mnie juz smieszy wypowaidanie sie na podsatwie zdjec, bo zwracanie uwagi na cos co MOZE byc z autem powoduje jego dyskwalifikacje, czyli zamiast uczulac ludzi an pewne MOZLIWE - a nie PEWNE mankamenty danego egzemplarza, powodujemy , ze zniechecamy wogole do obejrzenia w rzeczywistosci. Wyrzadzamy czasem tym krzywde Czasem ratujemy komus wydatki na XXX kilometrow, ale koloega ma racje , zeby miec w tym zdrowy rozsadek tyle moich 2 groszy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
kprzemo24, jak sam to ująłeś "wierutne bzdety" to widzę w ogłoszeniu na temat serwisowania w ASO bo nie wydaje mi się że na tym ostatnim wpisie widnieje około 140kkm, tylko coś ponad 60 i to sprzed kilku lat. Co do podpisu to nie będę się sprzeczał ale to mi wygląda na polskie nazwisko (Kornalewski?). Nie mam nic do Twojego auta a tym bardziej Ci go nie zazdroszczę bo mam to co chcę mieć i dobrze mi z tym ale wypadało by napisać rzetelną prawde w ogłoszeniu a nie zasłaniać się tym że kolega mi wystawił. Ot co miałem do powiedzenia. Nie mam zamiaru się z Tobą przemawiać czy kłócić, ale po prostu drażni mnie fakt zamieszczania nierzetelnych ogłoszeń i tyle.
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 06:56
kprzemo24 napisał/a:
Nie cwaniakuj na forum tylko przyjedź sobie i oglądnij, a potem zabierz głos.
Wrzuć zdjęcia swojego znakomitego dieselka i może ja ocenie go na podstawie zdjęć i napisanych przez Ciebie postów... ŻENADA!
Zachowujesz się jak rozwydrzony bachor któremu zabrano łopatkę w piaskownicy Mój dieselek nie jest na sprzedaż bo jest w świetnym stanie technicznym . Proponuję tobie abyś nauczył się przyjmować opinie pozytywne i negatywane. Agresją nikogo nie zachęcisz do obejrzenia swojego autka
maniaq, zgadzam się z tym. Dlatego jak zwracam uwagę, to mówię, że np. zniszczony środek co nie wskazuje takiego przebiegu, lampy od R25, a nie od ZRa, brak spoilerów, dokładek i inne podobne rzeczy. O spasowaniu lepiej nic nie mówić. Nawet nie wiecie jak ciężko samemu dobrze spasować w tym samochodzie cokolwiek...
Nawet jeśli ma źle spasowany zderzak to nie musi być bity, bo na pewno każdy z was miał w życiu jakąś przygodę, wystarczy, że ktoś lekko na parkingu stuknie, zderzak pęknie, lakier obdrapie.
Przy tym samochodzie się nie odzywałem, bo praktycznie nie miałem co tu komentować.
Jak na mój gust, z tego co wygląda po zdjęciach jest ok, a jak jest w rzeczywistości - tego przez fotki nigdy nie dojdziemy.
A kolega kprzemo24 niepotrzebnie się irytuje...
Wiem, że wmawianie przez kogoś czegoś nie prawdziwego nie jest przyjemne, ale zachowaj zimną krew kolego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum