Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 19:46 [R200SDi] Sprzęgło - inne niż w oryginale
Witam.Mam następujący problem.może ktoś pomoże mi go rozwiązać.Otóż podjąłem się wymiany sprzęgła w moim roverku(zapiekła się łapa sprzęgła i sie troche przypaliło)Kupiłem cały komplet valeo.Po wyciągnięciu skrzyni okazało się ze docisk i tarcza różnią sie od tego zakupionego(ten stary docisk jest grubszy,a w tarczy wyciszenie bardziej wystaje)mam więc pytanie czy to nowe sprzęgło będzie pasować i czy nie będzie się nic niepożądanego działo.
Ostatnio zmieniony przez Brt Czw Kwi 08, 2010 08:34, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 19:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kazdy producent ma troche inne sprzęgła, Jeżeli otwór na walek się zgadza i wszystkie dziurki pasują pod śruby to będzie pasować. Pamiętaj tylko o włożeniu tarczy odpowiednią stroną i wycentrowaniu przed skręceniem.
wszystko pasuje.ale mam obawy skoro jest docisk węższy o centymetr to czy sprzęgło nie będzie ciągło?
[ Dodano: Czw Kwi 08, 2010 23:56 ]
No i dupa zbita.sprzęgło nie pasuje.nie wysprzęgla do konca i niemożliwe jest wrzucenie jakiegokolwiek biegu.zamontowałem wiec stare sprzęgło i docisk.użyłem jedynie nowego łożyska i odświeżyłem łapę sprzęgła.zmarnowane 2 dni ale co począć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum