Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 09:36 [R214i 1997r] problem z tylnymi drzwiami
Czy ktoś wie co może być powodem ciężko otwierających i zamykających się tylnych drzwi? Chodzi mi o sam ruch drzwi (nie o problem z domknięciem), coś stawia spory opór.. może należy coś "poluzować"? pryskałem już różnymi wynalazkami typu W40 ale nic to nie dało, drzwi nie skrzypią tylko stawiają dzielnie opór.. dzieki za ewentualną pomoc, może ktoś też miał z tym problem..
_________________ ...Rusz głową, zanim ruszysz...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 15, 2010 09:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolego posmaruj ogranicznik drzwi jeśli nic nie da wymień ogranicznik drzwi. Dzieje sie tak najprawdopodobniej przez krzywy ogranicznik drzwi który stawia opór przy zamykaniu/otwieraniu drzwi.
Pozdrawiam Firq
Ja miałem problem ale z obydwoma tylnymi drzwiami nie bawiąc się w te specyfiki jak wd-40 bo on i tak jeszcze bardziej pogarsza,wymieniłem obydwa ograniczniki problem znikł
ograniczniki wyciągnięte, drzwi chodzą idealnie.. mam więc winowajce.. wygodpodaruje jakieś drobne i kupie nowe.. tak pomyślałem, że jak ktoś miałby też kiedyś podobny problem to wstawie kilka zdjęć.. niby banalna sprawa ale zawsze to miło popatrzeć dzięki chłopaki za pomoc.
Kup sobie ograniczniki z przednich drzwi ja mam u siebie Takie założone tylne drzwi przez to szerzej się otwierają lepiej wsiadać podchodzą bez problemu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum