Wysłany: Sro Kwi 14, 2010 19:08 [R400] Kilka pytań i prośba o ocenę
Witam.
Jestem nowy na tym forum i to mój pierwszy post.
Jednak z niektórymi osobami z tego forum znam się od lat osobiście, z niektórymi znam się też z innych for
Chętnie zostanę z Wami na dłużej, jednak najpierw chciałbym uzyskać kilka porad, wskazówek. Przeczytałem poradniki, z których się sporo nauczyłem, jednak nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania.
Pierwsza sprawa:
1. Jakie jest wyposażenie wersji 420 Si Lux?
Czy wszystkie mają ASR? Tempomat? Widzę po allegro, że niektóre mają klimatyzację, inne nie, niektóre mają podgrzewany fotel kierowcy, inne nie (a może po prostu jedni o tym piszą, a inni nie?)
2. Czy po zdjęciach da radę rozpoznać czy była robiona przekładka w angliku, a jeśli nie to jak to rozpoznać przy oględzinach?
To jest tan sam samochód. Dość szczegółowy opis - nawet kusi.
Jednak brak klimatyzacji, a chyba powinna być? Również dzisiaj rano się przyglądałem i zauważyłem, że przednik zderzak jest chyba z modelu hatchback, co w moim odczuciu podważa treść tych ogłoszeń...
Czy coś jeszcze możecie mi powiedzieć o tym samochodzie? Może ktoś go oglądał? Może przeoczyłem coś istotnego, co Wam się rzuciło w oczy?
Najpierw stał za 7500, potem za 7700, obecnie spadł na 6800 ze względu na uszkodzony zderzak i halogen (dostałem fotki na maila). Jednak te wszystkie zdjęcia sprawiają wrażenie, jakby sprzedawca chciał więcej ukryć niż pokazać. Zdjęcia robione z daleka i ciemne. Brak zdjęć silnika i dokładnych zdjęć wnętrza. Również jego odpowiedzi na pytania są niejednoznaczne. Na pytanie jaki olej lał do silnika odpowiedział, że 10W40, natomiast czy syntetyk czy inny nie wiadomo... Opony z przodu są wielosezonowe, z tyłu letnie. Na felgach 14", a powinny być chyba 15"? Maska wydaje mi się źle spasowana. Chyba go sobie odpuszczę.
Również w tym przypadku co jeszcze możecie mi powiedzieć?
Z góry dzięki za wszelkie wskazówki i pozdrawiam.
Załączniki 1,2,3 to te 3 linki z tym samym egzemplarzem, 4 załącznik to następny samochód.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 14, 2010 19:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Faktycznie zderzak w pierwszym aucie jest od hatchbacka. Jeśli chodzi o klimatyzację i podgrzewany fotel, oczywiście ich występowanie w aucie zależy od decyzji podjętych przez pierwszego właściciela już w salonie samochodowym
Koleżanki i koledzy, mam jeszcze takie pytanko.
Otóż czytałem trochę tutaj na forum o problemie z częściami. Rzekomo w InterCarsie brak jest części, nie licząc filtrów itp. Właśnie przeglądam sobie e-katalog i jest w zasadzie wszystko co potrzeba i w przystępnych cenach. Czy coś się więc zmieniło w tej materii czy po prostu mieliście na myśli dość długi czas oczekiwania na te części?
Aha i co w końcu z Tomateam - działa jeszcze czy nie?
Jeśli chodzi o części też tego się obawiałem ale nie ma najmniejszego problemu z dostępem ja większość kupowałem na allegro wszystko na warszawie ale z czasem byłem się dowiedzieć w KTD na młodzieńczej o jakąś część i tam z reguły czas oczekiwania 1 dzień. Do jakiej kwoty szukasz auta? Może będziesz zainteresowany moim R (patrz garaż) zastanawiam się nad zmianą na R75
Dzięki panowie.
elrafal, jestem już umówiony z 2 sprzedawcami, ale jakby co to będę pamiętał
A czy takimi rzeczami jak obecność/nieobecność poduszek powietrza i/lub napinaczy pasów jest sens się przejmować? Czy dobrze myślę, że można to sprawdzić tylko na komputerze?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum